Duklu zastavili blokáda rozhodcu a kanonier Haščák, záverečné kroščeky odkazom do ďalších zápasov

 

„Musím hlavne pochváliť chlapcov, ktorí ubojovali toto, ale aj ostatné oslabenia. Sú dotriafaní a celkovo hráme obetavo. Dnes tam boli možno desiati rozťatí hráči, ale vyhrali sme a to je najpodstatnejšie,“ odfúkol si útočník Marcel Haščák. Bol to práve najlepší strelec ligy,  kto nasmeroval svoj tím k víťazstvu. Za stavu 2:2 skóroval už v 24. sekunde tretej tretiny a hostia už na tento gól odpoveď nenašli. „Po tom rýchlom góle museli trochu otvoriť hru a my sme tam už bránili veľmi dobre. Bol to dôležitý zápas a som veľmi rád, že sme ho vyhrali. Hlavne v druhej tretine hrali Michalovce vynikajúco a tam sme trochu poľavili. Potom sme však opäť zabrali. Je to 2:2 a začíname odznova.“

Signálom pre ďalší duel na Zemplíne bol aj nervózny záver. Domáci útočník Dávid Skokan inkasoval po strelení piateho gólu silný úder, po ktorom sa ocitol na ľade. Roly pomstiteľa sa okamžite ujal Haščák, ktorý sekol Marka Louisa a šarvátka bola na svete.

Rozdali sme si tam nejaké kroščeky, ale ja som tam išiel hlavne na pomoc Dávidovi. Mal totiž vyhodené ruky dozadu. Dostal som krošček, rozdal som krošček. Nebolo to nič veľké. Toto je jednoducho súčasť ich hry. Skúšali to sekerami,  pár som ich dostal i ja. Je to však boj a to patrí k hokeju. Verím, že sa nám všetko vráti,“ podotkol Marcel Haščák a otrasený Dávid Skokan na margo bolestivého momentu pridal: „Zabolelo to, pretože som tam trafil hranu. Nebolo to však nič hrôzostrašné a oklepal som sa z toho rýchlo.“

Kanaďan Mark Louis mal podľa zdrojov spred hosťujúcej šatne rozkopať dvere na kabíne, no zástupcovia oboch strán sa napokon zhodli, že takéto iskrivé momenty k play-off patria a na ľade nešlo o nič, čo by presiahlo medze. Aj keď napríklad domáci Patrik Svitana bol po záverečnej šarvátke slušne zakrvavený.

Sú to emócie a ja ich nikomu neberiem. Louis je tam na to a hokej je tvrdý šport. Tak to cítil a tak to urobil. Aj my máme tvrdých chlapcov a máme tam Mashintera. Séria sa teda ešte neskončila ani po tejto stránke,“ odkázal Skokan.

„Už bolo rozhodnuté a emócie kypeli. Do ďalšieho zápasu však určite nastúpia obe mužstvá s úmyslom hrať opäť hokej,“ zamyslel sa hosťujúci brankár Stanislav Škorvánek. Viac ako záverečnej šarvátke sa venoval samotného zápasu. Michalovčania v ňom pôsobili výrazne aktívnejšie ako v prvom popradskom súboji. Už v prvej tretine dokázali svojho súpera prestrieľať a v druhej boli jednoznačne lepším tímom. „Mali sme viac z hry, ale veľa šancí tam nebolo. Viedli sme a prehra teda určite mrzí. Poprad využil viac šancí ako my. Nič sa však nedeje. Ideme domov a chceme sa sem vrátiť s postupovým mečbalom.“

Tréner Dukly Tomek Valtonen pripomínal po utorkovej prehre tigra v klietke a z jeho slov bolo cítiť výhrady k výkonu rozhodcov. „Z našej strany to bol výborný zápas a hrali sme oveľa lepšie ako v predošlom zápase. Boli sme lepší ako Poprad, ale je to 2:2 a ideme domov. Niekto si má na ľade robiť svoju prácu, ale nespraví si ju, alebo ju robí zle.  Vedeli sme, že to bude dlhá a vyrovnaná séria. Teraz musíme vyhrať piaty zápas.“

Rozhodca zohral svoju rolu aj pri vyrovnávajúcom góle Popradu, no v tomto prípade išlo o nešťastnú náhodu. Vladimír Baluška neúmyselne zablokoval Matiasa Lehtonena a tento moment vyústil do čistej šance pre Brandona Mashintera. Ten takouto ponukou nepohrdol.

„Rozhodca je súčasťou hry a to sa stáva,“ zareagoval michalovský brankár Škorvánek. „Bola to smola, ale tak ako sa to stalo im, môže sa to stať nabudúce nám. Iste, bolo to nepríjemné a ešte nepríjemnejší bol rýchly tretí gól v úvode tretej tretiny. Potom sa už z toho dostávalo ťažko.“

Gólové momenty z prelomu druhej a tretej tretiny ochromili dovtedajšiu michalovskú prevahu a posadili Popradčanov na koňa.

„Ak inkasujete hneď po tom, čo skórujete, tak je to určite mrzuté,“ priznal strelec druhého michalovského gólu Pavol Regenda. „Ja som ten moment pred vyrovnaním ani veľmi nevidel, pretože to bolo po našom striedaní. Odrazilo sa im to na hokejku a dali gól. Aj tie ďalšie padli po nezblokovanom puku a zlej nahrávke. Potom sa to hrá ťažko. Je to naozaj škoda, pretože sme boli v niektorých fázach naozaj lepší. My sme vyhrali doma, oni vyhrali doma a ideme ďalej.“

Východniarska vojna o finálovú miestenku ponúka očakávanú vyrovnanosť a inak by tomu nemalo byť ani v jej ďalšom priebehu.

„Každý z týchto zápasov mal svoj príbeh a iný bude aj ten piaty. Obaja súperi už majú niečo v nohách, ale verím, že opäť potvrdíme výhodu domáceho ľadu. Hrá sa síce bez divákov, ale doma je vždy doma,“ zamyslel sa brankár Dukly Škorvánek.

Zatiaľ čo Zemplínčania veria v pokračovanie trendu úspešnosti domácich tímov, Podtatrancom je jasné, že ak sa chcú po sérii tešiť, musia zvíťaziť aj na ľade súpera.

V prvom zápase sme tam viedli 1:0 a „Haky“ tam mal tri dobré šance na zvýšenie náskoku. Nevyšlo to, prehrali sme a to nás trochu spomalilo. Prehrali sme aj druhý zápas, ale teraz je to opäť nerozhodné a všetci vieme, že ak chceme postúpiť, tak musíme vyhrať aj v Michalovciach. Pokúsime sa o to už vo štvrtok,“ dodal odhodlaným hlasom útočník Dávid Skokan.


Prehľad zápasu

5
Góly Góly
2
25 (20,00 %)
Strely na bránu Strely na bránu
25 (8,00 %)
23 (92,00 %)
Zákroky Zákroky
21 (84,00 %)
0/5 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
0/5 (0,00 %)
5/5 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
5/5 (100,00 %)
38/63 (60,32 %)
Vhadzovania Vhadzovania
25/63 (39,68 %)
Kompletný prehľad zápasu

Najužitočnejší hráči zápasu

1.

DALHUISEN, Mike

HK Poprad a.s.


Body 2
Góly 0
Asistencie 2

2.

SVITANA, Patrik

HK Poprad a.s.


Body 2
Góly 0
Asistencie 2

3.

ERKINJUNTTI, Antti

HK Dukla Ingema Michalovce


Body 1
Góly 1
Asistencie 0
Kompletné štatistiky zápasu

Fotogaléria

Súvisiace články