Oceliari prehrali s futbalistami súboj o priazeň, na ľade však uspeli

Neschopnosť košických športových klubov dohodnúť sa na ústretovosti voči fanúšikom vyústila do komornej atmosféry, ktorú si zápas medzi HC Košice a HK Nitra určite nezaslúžil. Zatiaľ čo na futbalový zápas FC proti trnavskému Spartaku vypredali maximálnu možnú kapacitu novej KFA a na tribúny tak pustili takmer tritisíc divákov, Steel aréna zívala prázdnotou.

„Celé to bolo také komorné a atmosféra bola veľmi slabá. Možno sa to podpísalo aj pod náš výkon. Určite vieme hrať ďaleko lepšie, než sme ukázali v tomto zápase,“ poznamenal útočník hostí Filip Krivošík, ktorého tím prišiel o šesťzápasovú víťaznú sériu. „Na väčšom ľade sa hrá iný hokej a bolo ťažké nabudiť sa v takej slabej atmosfére. Po dlhej ceste a množstve zápasov sme to jednoducho neboli my. Aj také zápasy však bývajú a ideme ďalej.“

O výsledku zápasu rozhodol predovšetkým úvod druhej tretiny. Tisícku divákov potešili dva góly legionárov Luca Snuggeruda a Vadima Pereskokova v rozpätí 25. a 26. minúty. Na kontaktný gól Willieho Raskoba odpovedal Brian Ihnačák a druhý presný zápas hostí z hokejky Filipa Krivošíka už iba korigoval výsledok. Jeho odobreniu predchádzala konzultácia s videorozhodcom. Puk sa totiž po delovke 22-ročného krídelníka odrazil od zadnej konštrukcie bránky a sprvoti to vyzeralo na brvno.

„Nebol som si stopercentne istý a chlapci mi vraveli, že to bola asi tyčka. Trochu som sa s nimi hádal a aj rozhodcov som nabádal k tomu, aby si išli minúť kredit a pozreli to na videu. Teší ma, že sa napokon ukázala moja pravda,“ pousmial sa Krivošík, ktorého radosť z gólu však napokon zmarila prehra. „Chýbal tomu ešte jeden gól. Nevytvorili sme si dostatočný tlak a chýbala tomu taká chladnokrvnosť v zakončení. To je už ale minulosť. Verím, že sa z toho rýchlo otrasieme, poučíme sa z chýb a vyladíme formu pre play-off.“

Košičania nastúpili – rovnako ako proti Trenčínu – pod dočasným velením asistenta trénera Tima Saarikoskiho, ktorému na striedačke vypomáhal športový manažér Gabriel Spilar. A opäť boli úspešní.

„Hľadáme našu hru a identitu. V posledných dvoch zápasoch sme sa priblížili k tom, čo chceme hrať. Verím teda, že sme na dobrej ceste. Výborným testom bude už stredajší zápas proti Slovanu,“ zamyslel sa strelec víťazného gólu Brian Ihnačák. Tesne pred svojim momentom obral na modrej čiare o puk mladého reprezentanta Šimona Nemca a udelil mu tak cennú lekciu. „Podobne som ho obral o puk aj pred rokom, ale osobne som rád, že si verí a skúša aj riskantnejšie ťahy. Iba tak bude rásť a je lepšie, ak si na ľade dovolí, ako keby iba vyhodil puk o mantinel.“

„V prvej tretine to bolo všelijaké, ale podržal nás Košarišťan. Mali sme tam nejaké nájazdy, ale výborná bola hlavne druhá tretina. Ujali sme sa vedenia a potom sme si to postrážili. Teraz musíme rýchlo zregenerovať, pretože v stredu príde Slovan,“ upozornil útočník Marek Bartánus.

V očakávanom šlágri sa Košičania spoliehajú aj na výrazne väčšiu pomoc z tribún. Mĺkva atmosféra zo súboja proti Nitry totiž pôsobila deprimujúco. „Verím, že na Slovan už ľudia prídu, vytvoria parádnu atmosféru a že ich nesklameme. Potrebujeme zachytiť úvod zápasu, hrať trpezlivo a bez faulov. Majú výborných útočníkov silných v presilovkách a k tomu ich teda nesmieme pustiť,“ dodal Bartánus.

 


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
2
23 (13,04 %)
Strely na bránu Strely na bránu
27 (7,41 %)
25 (92,59 %)
Zákroky Zákroky
20 (86,96 %)
0/2 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/3 (33,33 %)
2/3 (66,67 %)
Oslabenia Oslabenia
2/2 (100,00 %)
13/20 (65,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
7/21 (33,33 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 29,44,71,12,80 / - 29,22,91,71,63
  • 32:53
  • 2:1
3. tretina
+ 29,64,72,19,18,42 / - 29,88,10,18,3,7
  • 51:57
  • 3:1
+ 29,13,25,7,21,73 / - 29,23,63,61,85
  • 55:43
  • 3:2
  • PH1
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Fotogaléria