Oceliari domácu úlohu zvládli, Nitrania sľubujú peklo

Séria medzi víťazom základnej časti z Košíc a desiatou Nitrou má byť podľa tabuľkového postavenia v dlhodobej fáze najjednoznačnejšia. Stav 2:0 po úvodnom dvojzápase v Steel aréne to možno potvrdzuje, no na ľade to také jasné určite nebolo.

V prvom zápase série zlomili zverenci Dana Cemana nitriansky odpor v druhej tretine, v sobotu rozhodovali až samostatné nájazdy. Košičania síce v stretnutí trikrát viedli, bojovní Corgoni však zakaždým vyrovnali a ak by využili presilovú hru v predĺžení, mohli sa domov vracať v oveľa lepšej nálade.

„Zápas sa vyvíjal podľa našich predstáv. Chceli sme to držať čo najdlhšie vyrovnané a vynútili sme si predĺženie. Zaslúžili sme si vyhrať, ale boli tam niektoré veľmi zaujímavé veci. Každý asi vie, o čom hovorím. Nič to, doma si splnili povinnosť oni a doma im to chceme vrátiť,“ vyslovil sa po prehre 3:4 po samostatných útočník hostí Filip Krivošík.

„Druhý zápas bol určite ťažší ako prvý,“ priznal košický kapitán Michal Chovan. „Víťazstvo sa však počíta a v play-off je jedno, ako vyhráte. Podstatné je, že vedieme 2:0. Boli to výborné zápasy, fanúšikovia boli skvelí a ďakujeme im za podporu. Boli našim šiestym hráčom. Chalani podali ďalší výborný a kolektívny výkon.“

Ako autor víťazného gólu zo série nájazdov podotkol, druhý zápas série bol hlavne o intenzívnejšom korčuľovaní a súbojoch. „Mali lepší pohyb ako v prvom stretnutí. Bolo tam veľa súbojov, nechýbali tvrdé hity. Také je však play-off a určite sa nesťažujeme. Základom bolo tlačiť sa do bránky a hádzať to tam. Dôležitú rolu hrali opäť presilovky a vylúčenia.

Košičania vyťažili z presilových hier dva góly Bretta Pollocka, na nitrianskej strane využil Sahir Gill početnú výhodu o dvoch hráčov a Filip Buncis skóroval v oslabení. Podľa trénera Antonína Stavjaňu bolo podstatné, že jeho tím podal výrazne lepší výkon ako v piatok.

„Gratulujeme domácim k víťazstvu. Z toho čo môžem komentovať poviem, že som spokojný s prístupom tímu. Urobili sme dva zmeny v zostave, ale vyzeralo to tak, ako keby sme nevymenili dvoch, ale pätnástich hráčov. Po prehre nemôžeme byť spokojní, ale za prístup som hráčom poďakoval,“ vyslovil sa český tréner na pozápasovej tlačovke.

Jeho náprotivok na domácej strane bol pochopiteľne oveľa spokojnejší.

„Z oboch strán to bol výborný play-off hokej. Očakávali sme väčší tlak a napádanie Nitry. Nemali sme až takú kontrolu puku ako deň predtým, ale vypracovali sme si dvojgólové vedenie. Potom sme sa dostali do problémov s vylúčeniami a súper získal momentum. Oba tímy perfektne bojovali a som rád, že sme sa vyrovnali aj s viacnásobnou stratou náskoku. V predĺžení sme ubránili oslabenie a v nájazdoch bol JJ skvelý. Tešíme sa z víťazstiev a ide sa do Nitry. Čakajú nás tam výborní fanúšikovia a očakávame náročné zápasy,“ uvedomuje si Dan Ceman.

S tradične búrlivým prostredím pod Zoborom počíta aj útočník Marek Bartánus. „Bude to tam hlučné a divoké. To však hokeju iba pomáha. Ich fanúšikovia sú tiež skvelí a bude to ťažké.“

Práve na pomoc vypredanej haly spoliehajú Nitrania. Výkonom v druhom zápase vyslali jasný signál o vôli zdramatizovať sériu a to, čo im nevyšlo na východe, túžia dokázať doma.

„Vieme, čo na nich platí a v tomto zápase sme si to potvrdili. Verím, že doma to ešte zlepšíme a nájdeme cestu k víťazstvám. Domov ideme s veľkým sebavedomím a tešíme sa na peklo, ktoré vytvoria naši fanúšikovia. Spoliehame sa aj na nich, pretože sú predĺženou rukou nášho tímu,“ dodal v súvislosti s pokračovaním série Filip Krivošík.


Prehľad zápasu

4
Góly Góly
3
38 (10,53 %)
Strely na bránu Strely na bránu
32 (9,38 %)
29 (90,63 %)
Zákroky Zákroky
34 (89,47 %)
2/6 (33,33 %)
Presilové hry Presilové hry
1/5 (20,00 %)
4/5 (80,00 %)
Oslabenia Oslabenia
4/6 (66,67 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 33,92,13,34,80,25 / - 32,89,61,52
  • 32:56
  • 2:1
  • PH2
+ 33,22,10,16,17 / - 32,75,27,22,85,52
  • 39:12
  • 2:2
  • OS1
3. tretina
+ 33,51,13,34,24,21 / - 32,18,89,93,63,52
  • 55:41
  • 3:3
Predĺženie
Samostatné nájazdy
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu