Obranca Boldižár sa stal novou posilou Bratislava Capitals

BRATISLAVA - Ďalšou posilou hokejového klubu iClinic Bratislava Capitals sa stal 21-ročný obranca Dávid Boldižár. Odchovanec Košíc pôsobil v minulosti v projekte SR 20, hral za Slovan Bratislava v nadnárodnej KHL, účinkoval v druhej najvyššej slovenskej súťaži v drese HC Bratislava a naposledy v tíme HK Spišská Nová Ves.

"Dávid bol v našom tíme na skúške, v ktorej po absolvovaní tréningových jednotiek a zápasu uspel. Je to mladý, korčuliarsky aj silovo dobre pripravený hráč, ktorý bude mať hlavne defenzívne úlohy," uviedol v tlačovej správe viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek ml.

Capitals odštartovali prípravu s dvomi zahraničnými hráčmi (Brock Higgs a Damián Kapica), no to sa v blízkej budúcnosti pravdepodobne zmení. "Vzhľadom na to, že slovenský trh s hráčmi, ktorým by sme vedeli splniť ich platové požiadavky, je už dlhšiu dobu prázdny, je možné, že sa ešte budeme musieť posilniť o jedného či dvoch kvalitných cudzincov, ktorí sú momentálne na trhu za prijateľné ceny," dodal Pašek.

Capitals budú v nadchádzajúcej sezóne hrať v rakúskej nadnárodnej súťaži ICE Hockey League. Súťaž sa začne 25. septembra.