Obnova infraštruktúry pokračuje. Zväz pozýva na konferenciu

BRATISLAVA (SZĽH) – Ako sa dopracovať k zveľadeniu, modernizácii či výstavbe nových hokejových arén či multifunkčných centier na Slovensko. To je základným motívom už druhej konferencie o obnove hokejovej infraštruktúry. Po vlaňajšom podujatí v Šali sa tentokrát odborníci so svojimi skúsenosťami z praxe a dôležitými radami podelia na symbolickom mieste. Konferencia sa uskutoční dňa 25.4.2019 v Liptovskom Hrádku. Čiže v meste, kde koncom minulého roka odštartovala pilotná výstavba Športového komunitného centra. Záujemcovia o účasť na konferencií sa môžu prihlásiť cez registračný formulár na tomto odkaze.

Na konferencii bude mať úvodné slovo primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger, ktorý tak cez vlastné skúsenosti môže účastníkom prezradiť, čo je potrebné absolvovať pre začiatok výstavby Športového komunitného centra. Na jeho úvodné slovo nadviaže so svojou prezentáciou koncepcie obnovy hokejovej infraštruktúry prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút. „Na konferencii chceme ukázať cestu, ako sa čo najjednoduchšie dopracovať k zveľadeniu štadiónov,“ uviedol Kohút. Počas dopoludňajšieho programu vystúpi aj Kvetoslava Šoltésová zo Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry, z VSE – Východoslovenská energetika prijali pozvanie Michal Adámek a Alexej Hyža. Vo svojich príspevkoch sa budú venovať energetickým a technologických možnostiam obnovy zimných štadiónov, ako aj spôsobom ich financovania.

Pred záverečnou časťou konferencie – diskusiou – sa o svoje poznatky z praxe podelia tí, ktorí stáli priamo za nedávnou výstavbou zimných štadiónov v Pezinku, Kežmarku a Žiari nad Hronom.