Nový komplex v Krásne nad Kysucou so špičkovým zázemím, vyrovná sa vysokým európskym štandardom

KRÁSNO NAD KYSUCOU (SZĽH) – Ešte v polovici januára kalendárneho roku 2018 sa počet zimných štadiónov na Slovensku oficiálne rozšíril o ďalší nový objekt. MM aréna v zhruba sedemtisícovom Krásne nad Kysucou zaplnila „dieru“ na hokejovej mape, keďže doposiaľ krytá ľadová plocha v regióne Kysúc chýbala.

Upriamovať pozornosť v areáli MM arény len na ľadovú plochu by však nebolo najšťastnejšie. Športový komplex na Kysuciach totiž poskytuje pre športovcov i širokú verejnosť z hľadiska podmienok komplexný servis. Sama MM aréna sa hrdí prívlastkom najmodernejšej arény na Slovensku, a ako vysvetľuje sport, event, marketing manažér MM Arény Milan Ladiver, takéto označenie vôbec nie je prehnané. „Na pomery Slovenska je MM aréna unikát, ktorý sa radí na špicu z hľadiska komfortu a vybavenosti zázemia pre športovcov a určite znesie aj tie najprísnejšie kritéria v celoeurópskom meradle. Aj z tohto dôvodu už čoskoro návštevníci uvidia rôzne regionálne výbery, reprezentácie a družstvá v plnom tréningovom nasadení aj u nás,“ prezrádza.

Komplex, ktorý sa rozprestiera na zhruba piatich tisíckach štvorcových metroch, je rozdelený na viacero častí. Každá časť komplexu má navyše vybudované svoje vlastné zázemie, a tak naraz je podľa slov samotného Ladivera možné v celom areáli obslúžiť zhruba 400 až 500 návštevníkov. „V hlavnej časti areálu sa nachádza ľadová plocha medzinárodných rozmerov, tribúnou a zázemím pre športovcov. Na ľadovú plochu je okrem tribúny možnosť vidieť aj z reštaurácie s každodennou prevádzkou s kapacitou do 70 miest. Okrem toho sa v areáli nachádza aj wellness centrum pre 40 ľudí, telocvičňa, ktorej súčasťou je plne vybavená funkčná zóna, fitnes centrum a úpolová telocvičňa. V centre športovej prípravy nechýba korčuliarsky trenažér s diagnostikou – skatemill, či ďalšie zázemie na rozvoj a zdokonaľovanie herných činností jednotlivca, obratnosti či rýchlosti. Súčasťou komplexu je aj zrkadlová miestnosť pre rôzne druhy skupinových tréningov a kongresová sála,“ priblížil jednotlivé časti areálu Milan Ladiver, sám trojnásobný majster sveta v hokejbale.

Pridruženým projektom k MM aréne je aj hokejová akadémia HokejPark, ktorá slúži na zdokonaľovanie, komplexný rozvoj hráčov, diagnostiku či tréning. Garantom kvality je aj skúsený tím trénerov s najvyššou trénerskou licenciou, vrátane viacerých so skúsenosťami z trénovania reprezentácií. Preto v menoslove trénerov možno nájsť aj mená ako je Martin Groma, Marek Žila, Róbert Rehák či Jozef Urdák. „Trénerský tím v tejto akadémii je poskladaný z trénerov, ktorí majú športové vzdelanie doplnené skúsenosťami s prácou nielen na Slovensku, ale napríklad aj v USA, Kanade či v Európe,“ prezrádza Ladiver, ktorý súčasne zastáva funkciu prezidenta tejto hokejovej akadémie.

Ladiver však nechce ostať len pri projekte hokejovej akadémie. Z hľadiska strednodobých vízií je cieľom aj vybudovanie hokejového a krasokorčuliarskeho klubu v Krásne nad Kysucou. „Nie je to žiadnym tajomstvom,“ hovorí. „Klub chceme ostaviť na silných základoch s rozumným financovaním a prístupom ľudí, ktorí sú otvorení vlastnému rozvoju, so zameraním na výchovu a rozvoj detí a mládeže.“ Pomôcť im k tomu má aj relatívne rozsiahla spádová oblasť Kysúc, kde možností na hokejový či krasokorčuliarsky rast je ako šafranu. „Denno-denne sme prekvapení, ako sme už teraz zasiahli všetky vekové kategórie na Kysuciach. Sme navyše na rozmedzí troch krajín, takže návštevníkov máme zo všetkých kútov. Nehovoriac, že v tesnej blízkosti sa nachádza aj lyžiarske stredisko Veľká Rača, a tak už teraz v našom komplexe vítame návštevníkov z celej Európy,“ dodal na záver Milan Ladiver.