Nové Zámky zdolali Detvu, Kristín s čistým kontom

Nové Zámky 18. októbra (TASR) - Hokejisti HC Mikron Nové Zámky zdolali v piatkovom domácom zápase 13. kola Tipsport Ligy HC 07 WPC Koliba Detva 3:0. O svojom úspechu rozhodli dvoma gólmi už v prvej tretine, čisté konto si pripísal brankár Matej Kristín.

HC Mikron Nové Zámky - HC 07 WPC Koliba Detva 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Góly: 6. Pospíšil (Jurík, Urban), 15. Jakúbek (Fábry, Mikuš), 60. Urban (Ordzovenský). Rozhodovali: Novák, Müllner - Frimmel, Jurčiak, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1036 divákov

Nové Zámky: Kristín - Šmach, Mikuš, Hatala, Ordzovenský, Hain, Drtina, Ondrušek, Dlugoš - Pospíšil, Urban, Jurík - Štumpf, Hruška, Bajtek - Jakúbek, Fábry, Rogoň - Múčka, Kováčik, Bečka

Detva: Petrík - Chovan, Andersons, Kuklev, Golian, Jendroľ, Fekiač, Ľalík, Gachulinec - Podešva, Zuzin, Šišovský - Gašpar, Valent, Surový - Žilka, Fekiač, Ščurko - Ľupták, Čacho, Čenka

Ako prví vážnejšie pohrozili hostia z Detvy. Valentov pokus spomedzi kruhov Kristín zneškodnil a vzápätí si poradil aj s veľkou šancou Surového. Na druhej strane zobral na útočnej modrej Urban puk, ale Petríkov betón bol rýchlejší. To však neplatilo v 6. minúte, keď sa spomedzi kruhov švihom presadil domáci Pospíšil. V polovici prvej tretiny hrali Detvania presilovku a predovšetkým Fekiač mohol vyrovnať. Odkrytú bránku však netrafil ideálne a Kristín v sklze puk vyrazil.

Domáci mohli pridať aj druhý gól. Hruška prenechal puk v útočnom pásme Bajtekovi, ktorý ho posunul na Štumfa a ten z prvej vypálil len do Petríka. V 15. minúte sa Novozámčania radovali po druhý raz. V presilovke dostal od Fábryho dobrú prihrávku Jakúbek a švihom poslal puk do protiľahlého vinkla.

V úvode druhého dejstva sa dostala do úniku dvojica Hruška, Štumpf, ale druhý menovaný vypálil len do brankára. O niekoľko sekúnd neskôr mohol Štumpf svoje zaváhanie napraviť, ale Petrík schoval puk do lapačky. V obrovskej príležitosti sa ocitol aj hosťujúci Podešva, no tiesnený nedokázal zasunúť puk do odkrytej bránky. Blízko k zníženiu bol Gašpar, ktorý v presilovke poslal príklep z prvej do spojnice Kristínovej bránky. V tej istej presilovke predviedol Kristín skvelý zákrok, keď sa rýchlo presunul a zneškodnil pokus hosťujúceho hráča. Rovnako si poradil aj s pokusom Žilku.

Od úvodu tretej tretiny boli oba tímy hladné po góle. Do prečíslenia sa dostala dvojica Pospíšil, Fábry, no druhý menovaný namieril iba do brankára Detvy. Hráči Detvy sa neustále tlačili do súperovej bránky. Veľkú šancu mal na hokejke Chovan, no z prvej nedokázal poslať puk do siete. Na druhej strane mohol zvýšiť na rozdiel troch gólov Jurík, ale sám zoči-voči Petríkovi blafákom neuspel.

V polovici záverečnej tretiny sa hra opäť vyrovnala. Štyri sekundy pred záverečným hvizdom strelil tretí gól domácich do prázdnej bránky Urban.

Hlasy trénerov po zápase

Ladislav Branikovič, tréner Nových Zámkov: "Myslím si, že v prvej tretine sme hrali dobrý hokej. Eliminovali sme stredné pásmo a súper sa nedostával do takého tlaku. Mali sme tiež dosť streleckých príležitostí, Dano Štumpf mal na hokejke tri góly. V druhej tretine bola hra z našej strany už trochu iná, povedal by som, že zlá. Súper nás prevýšil aj šancami, aj početnosťou streľby. V tretej tretine sme mali dobrý záver, kontrolovali sme hru a súperovi sme nedovolili, aby nám dal gól."

Josef Turek, tréner Detvy: "Po celý čas sme si vytvárali obrovské množstvo gólových príležitostí, ktoré sme nepremenili. Do koncovky sme išli málo agresívne. Nedali sme gól, preto sme prehrali."


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
0
36 (8,33 %)
Strely na bránu Strely na bránu
32 (0,00 %)
32 (100,00 %)
Zákroky Zákroky
33 (94,29 %)
1/7 (14,29 %)
Presilové hry Presilové hry
0/4 (0,00 %)
4/4 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
6/7 (85,71 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
+ 32,55,17,33,10,51 / - 41,24,29,10,89,22
  • 59:56
  • 3:0
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy