Turnaj Vlada Dzurillu 2015: na ľade v Piešťanoch so silnou motiváciou

 

 

Brankár U17 Ján Kožiak na turnaji EYOF. Foto eliteprospetcts.com/Jozef KaffkaBrankár U17 Ján Kožiak na nedávnom turnaji EYOF, foto eliteprospetcts/Jozef Kaffka

BRATISLAVA (SZĽH, fm) – V júli tohto roku bude už 20 rokov, keď nás navždy opustil legendárny brankár, trojnásobný majster sveta a držiteľ troch olympijských medailí Vlado Dzurilla. Na počesť najlepšieho slovenského hokejistu 20. storočia organizuje Slovenský zväz ľadového hokeja tradičný Turnaja Vlada Dzurillu.

Turnaj Vlada Dzurillu

Už štrnásty ročník tejto kvalitnej medzinárodnej konfrontácie hokejistov do 18 rokov sa uskutoční  od štvrtka do soboty 5. - 7. februára 2015 v Piešťanoch. Na ľade v Easton arény sa po tretí raz v druhej dekáde podujatia predstaví štvorica reprezentačných tímov – hráčov do 18 rokov Nemecka, Švajčiarska, Slovenska a rok starší výber Slovákov. Posledné dva ročníky sa stal korisťou „osemnástky“ Slovenska, ktorá sa na budúci týždeň stretne v priamom súboji so súpermi zo skupiny z aprílových majstrovstiev sveta vo švajčiarskom Zugu! Bude zaujímavé sledovať momentálny stav pripravenosti zverencov trénera Antona Bartánusa. Rovnako aj to z akého kádru bude vyberať na budúcu sezónu do projektu "dvadsiatky" Ernest Bokroš, ktorý doviedol v Kanade juniorov k bronzovým medailám. 

O poriadnu dávku prirodzenej motivácie mladíkov v oboch výberoch, nepochybne aj v tábore súperov, sa netreba obávať, aj keď základný impulz je rozdielny. Pretože kým "osemnástka" ešte len mieri k vrcholu sezóny, zatiaľ  "príležitostný" tím SR 19 slúži realizačnému tímu okolo Ernesta Bokroša na to, aby našiel čo najsúcejších kandidátovz ktorých môže opäť vymodelovať odolný a konkurencieschopný kolektív s predpokladni dôstojnej reprezentácie na MS 20. "Pre skladbu družstva do projektu SR 20 pre budúcu sezónu potrebuje tréner Bokroš s kolegami vidieť čo najviac adeptov, preto príležitosť v súčasnej nominácii dostali ´noví´ chlapci - pôsobiacich v zahraničí a z našej juniorskej ligy. Navyše jednu pätorku uvoľnil pre naše potreby tréner SR 18 Anton Bartánus,"  priblížil nomináciu manažér Roman Ulehla, keďže realizačný tím mal v stredu pohovory s jednotlivými hráčmi

"Základ pre aprílový svetový šampionát vo Švajčiarsku prirodzene máme, ale chceme vidieť aj ďalších  mládencov," hovorí tréner SR 18 Anton Bartánus. "V nominácii prevládajú hráči ročníkov 1998 a 1999, pre ktorých to bude príežitosť  ukázať sa ako zvládnu ´osemnástkový´  hokej na medzinárodnej úrovni.  Veľkú motiváciu majú rovnakú - ostrieľanejší i menej skúsení. V nominácii chorého Bučeka nahradil  Horváth,  rovnako z projektu SR 18. K dispozícii trénerovi SR 19 Bokrošovi bude z nášho kádru pätorka hráčov Andrisík, Mihalko, Pataky, Pokorný a Sloboda."

V Piešťanoch naznačovali svoj veľký talent mnohí reprezentanti, nielen slovenskí. 

Tri body s Fínmi sú naše, kapitán Slovákov Martin Réway už jasá, brankár Denis Godla ešte predýcháva obrovský tlak súpera, foto SITA/APMartin Réway i brankár  Denis Godla tiež okúsili atmosféru Turnaja Vlada Dzurillu

Z našich z predchádzajúcich ročníkov spomeňme aspň niekoľko mien - Martin Réway, Peter Cehlárik, Christián Jaroš a rovnako aj Denis Godla, ktorý dva razy za sebou vybojoval na tomto turnaji honor najlepšieho brankára. Tak sa predstavil aj na MS v Kanade.

Nominácia na XIV. ročník Turnaja Vlada Dzurillu (5. - 7. februára 2015):

Káder SR 18:

Hráči: Martin Andrisík, Martin Bodák,  Peter Horváth, Vladimír Cibulka, Marek Hecl, Patrik Kolesár, Ján Kožiak, Matúš Mihalko, Patrik Oško, Oliver Pataky, Matej Pokorný, Boris Sádecký, Marek Sloboda, Miroslav Struška, Dominik Trška, Andrej Vadovič, Peter Valent (všetci Projekt SR 18), Radovan Bondra (HC Košice), Andrej Hatala (HK Dukla Trenčín), Samuel Solenský (HC Bílí tygři Liberec/ČR), Vojtech Zeleňák (HC Sparta Praha/ČR), Patrik Hrehorčák, Matej Murín, Miloš Roman, Michal Roman (HC Oceláři Třinec/ČR), Filip Lešťan (Lulea HF/Švéd.), Martin Fehérváry (IF Malmö Redhawks/Švéd.)

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Július Danko, Martin Krempaský, Richard Ondrušek, Adam Themár (všetci Projekt SR 18), Andrej Sabo (MMHK Nitra), Anton Ivanovič (HK Ružinov 99 Bratislava/HK Trnava), Marián Studenič (HK 36 Skalica), Kristián Lunter, Tomáš Trnka (HKM Zvolen), Marián Váňa (MsHKM Žilina), Denis Pätoprstý (BK Mladá Boleslav/ČR), Denis Heldák (HC Slavia Praha/ČR)

Realizačný tím: Ivan Feneš (manažér), Anton Bartánus (tréner), Norbert Javorčík (asistent trénera), František Kučera (tréner brankárov), Juraj Moravčík (kondičný tréner), Jozef Guzlej a Peter Ondrejka (maséri), MUDr. Jozef Breznický (lekár, 5.- 7.2.2015)

Káder SR 19:

Hráči: Adrián Holešinský, Jakub Emil Mendrej, Stanislav Škorvánek (MsHKM Žilina), Matej Florek, Matej Moravčík (Mhk 32 Liptovský Mikuláš), Maroš Surový (HC ´05 Banská Bystrica), Peter Kuzmin (HC Slovan Bratislava), Christián Michalčin (HC Košice), Jakub Garay (MMHK Nitra), Dávid Hrenák (HK Dukla Trenčín), Kristián Pospíšil (EC Red Bull Salzburg/Rak.), Jakub Meliško, Jakub Tatar (Piráti Chomutov/ČR), Jozef Huňa, Matej Paločko (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Šimon Petráš (HC Plzeň 1039/ČR), Dávid König (MMHK Nitra)

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Alexander Kleinedler (HC ´05 Banská Bystrica), Christián Pavlas, Filip Vidovič (HC Slovan Bratislava), Michal Bílik (HC Slovan Bratislava/HK Trnava), Jakub (Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Jozef Klenko, Marko Ferenc (P.H.K. Prešov), Lukáš Berák, Dominik Novák, Nino Ondris (HK Dukla Trenčín), Patrik Rogoň (MsHKM Žilina)

Realizačný tím: Roman Ulehla (manažér), Ernest Bokroš (tréner), Rudolf Jurčenko (tréner brankárov), Ľuboš Ondrejka (masér), MUDr. Štefan Krnáč (lekár, 2. - 4.2.2015), MUDr. Jozef Breznický (lekár, 5.- 7.2.2015) 

Program 14. ročníka Turnaja Vlada Dzurillu v Piešťanoch

Štvrtok 5. 2. 2015

13.30 Slovensko 19 – Nemecko 18

17.00 Slovensko 18 – Švajčiarsko 18

Piatok 6. februára 2015

13.30 Slovensko 19 - Švajčiarsko 18

17.00 Slovensko 18 – Nemecko 18

Sobota  7. februára 2015

11.00 Švajčiarsko 18 - Nemecko 18

14.30 Slovensko 18 – Slovensko 19