Nominácia: Ženy začnú sezónu vo Francúzsku, v Sieppiho kádri figuruje 22 hráčok

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskú ženskú hokejovú reprezentáciu čaká prvá medzinárodná skúška pod vedením nového hlavného trénera Arta Sieppiho. Fínsky kouč v spolupráci s generálnou manažérkou Ľubomírou Kožanovou nominoval na výcvikový tábor a Turnaj štyroch krajín vo francúzskom Vaujany 22 hráčok pôsobiacich prevažne v domácich kluboch. 

Slovenky sa zídu na reprezentačnom zraze v nedeľu 6. novembra v Bratislave a nasledujúci deň ráno vycestujú autobusom do Vaujany. V obci pod Alpami absolvujú výcvikový tábor aj tri zápasy v rámci Turnaja štyroch krajín. Vo štvrtok 10. novembra nastúpia proti Nórkam, o deň neskôr ich preveria Maďarky a v záverečnom sobotňajšom dueli si zmerajú sily s domácimi Francúzkami. 

„Spoločne s novým trénerom reprezentácie začíname postupné mapovanie hráčok, s ktorými môžeme počítať v rámci dlhodobej koncepcie smerom k naplneniu cieľov v podobe postupu do elitnej kategórie MS a kvalifikácie na olympijský turnaj v roku 2026. Budeme v tom pokračovať aj na februárovom zraze, v marci a apríli sa už budeme zameriavať na záverečnú prípravu pred turnajom A-skupiny I. divízie MS, ktoré budú v Číne,“ povedala generálna manažérka ženských reprezentácií Ľubomíra Kožanová. 

V aktuálnej nominácii figuruje dvadsať korčuliarok a dve brankárky. Podstatnú časť kádra tvoria hráčky pôsobiace v centralizovanej príprave reprezentácie pod hlavičkou HC ŠKP Bratislava. Dopĺňajú ich hokejistky z extraligových klubov a dve legionárky – Romana Košecká zo švédskeho Linköpingu a Lucia Halušková z maďarského klubu KHM Budapešť.

„Vo Vaujany nás čaká kvalitná konfrontácia, keďže narazíme na Nórky z našej divízie, ale aj na Francúzky a Maďarky, ktoré momentálne patria do elitnej kategórie MS. Sme zvedaví, ako na tom budeme v porovnaní s týmito súperkami. Zároveň tréner Sieppi chce vidieť hráčky v zápasovom zaťažení a tréningovom procese. Bude sa snažiť priniesť nové prvky a uvidíme, ako to bude fungovať na prvom turnaji pod jeho vedením,“ doplnila Kožanová.

Päťdesiatsedemročný Sieppi v minulosti viedol reprezentačné tímy Fínska a Japonska. Na Slovensko zavítal pred turnajom dvakrát. V októbri dokonca viedol tréningy s hráčkami ŠKP Bratislava a taktiež sa zúčastnil výcvikového tábora ženskej osemnástky, kde bude koučovi Miroslavovi Mosnárovi pomáhať z pozície mentora.

„Musím najskôr zistiť, ako na tom sme, čo naše ženy vedia a čo potrebujú pre svoju hru. Hráčky už veľa vecí ovládajú, ale sú drobné detaily, v ktorých zaostávajú za elitou. Potrebujú zlepšiť streľbu, využitie šancí alebo hru v predbránkovom priestore. Nebudem chcieť od dievčat kanadský, americký či fínsky štýl, ale taký, ktorý bude náš a najlepší pre nás,“ uviedol Sieppi počas nedávnej návštevy Bratislavy.

Nominácia SR ženy na VT a Turnaj štyroch krajín vo Vaujany (6. - 13. 11. 2022)

Hráčky podľa klubov
Lucia DRÁBEKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Lucia IŠTOCYOVÁ HC ŠKP Bratislava
Tatiana KORENKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Barbora KAPIČÁKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Lívia KÚBEKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Romana HALUŠKOVÁ MHK Martin/HC ŠKP Bratislava
Nikola RUMANOVÁ MHK Martin/HC ŠKP Bratislava
Kristína ŠIMNOVÁ MHK Martin/HC ŠKP Bratislava
Nina ŠTRBÁKOVÁ MHK Martin/MHK Dolný Kubín
Alexandra GABORČÍKOVÁ ŽHK Poprad
Emília LESKOVJANSKÁ ŽHK Poprad/HC ŠKP Bratislava
Laura ŠULIKOVÁ ŽHK Poprad/HC ŠKP Bratislava
Diana FORTUNOVÁ ŽHK 2000 Šarišanka Prešov
Dominika SEDLÁKOVÁ ŽHK 2000 Šarišanka Prešov
Annamária SURÁKOVÁ HC Spišská Nová Ves
Andrea OROLÍNOVÁ ŽHKm Zvolen/HC ŠKP Bratislava
Ivana LÁTKOVÁ Vlci Žilina - mládež
Nikola NEMČEKOVÁ Vlci Žilina - mládež/HC ŠKP Bratislava
Alžbeta ŠULÍKOVÁ Vlci Žilina - mládež/HC ŠKP Bratislava
Sofia VYSOKAJOVÁ HC ŠKP Bratislava/Vlci Žilina - mládež
Lucia HALUŠKOVÁ KMH Budapešť/Maď.
Romana KOŠECKÁ Linköping/Švéd.
REALIZAČNÝ TÍM
Manažérka Ľubomíra KOŽANOVÁ
Hlavný tréner Arto SIEPPI
Asistentka trénera Iveta FRÜHAUF
Kondičný tréner Martin TREBATICKÝ
Lekár Rajmund SZIKORA
Masér Dušan ČULKA

Náhradníčky (na telefonické zavolanie): Emma PLANKENAUEROVÁ (HC Petržalka 2010 Bratislava/HC ŠKP Bratislava), Sylvia MAŤAŠOVÁ (ŽHK Michalovce), Alexandra ČORŇÁKOVÁ, Sarah NILABOVIČOVÁ (obe ŽHK Poprad), Adriána ŠTOFANKOVÁ (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov)

PROGRAM SLOVENIEK NA TURNAJI ŠTYROCH KRAJÍN VO VAUJANY

ŠTVRTOK 10. NOVEMBRA

16.00 Nórsko - SLOVENSKO

PIATOK 11. NOVEMBRA

16.00 Maďarsko - SLOVENSKO

SOBOTA 12. NOVEMBRA

19.30 SLOVENSKO - Francúzsko


Ďalšie články