Nominácia: SR 20 na MPZ s pozmeneným kádrom, Podkonický: Chceme vidieť čo najviac hráčov

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 20 rokov čaká v príprave na decembrový svetový šampionát ďalší turnaj. Po triumfe na júlovom podujatí vo Füssene tentoraz nastúpi na Memoriáli Pavla Zábojníka vo Zvolene, kde ju od budúceho štvrtka do soboty čakajú konfrontácie s Donbassom Doneck, GKS Tychy a UTE Budapešť.

Hlavný tréner Andrej Podkonický privíta v kempe národného tímu budúci pondelok pod Pustým hradom 23 hokejistov. Jedenásť z nich bolo súčasťou menoslovu, ktorý koncom júla ovládol juniorský Turnaj štyroch krajín v Nemecku. Nad domácimi rovesníkmi triumfovali mladí Slováci 3:1, s Dánmi si poradili hladko 8:1 a Čechov na záver podujatia zdolali 3:0. „S turnajom sme boli spokojní. V prvom zápase bolo vidno, že chalani dlhšie nehrali. Nemci boli miestami lepší, aj nás zatlačili, ale duel sme zvládli. Dáni nás príliš nepreverili, proti nim sme dominovali. Veľmi ma teší víťazstvo nad Čechmi a veľmi dobrý výkon, ktorý sme podali. Ukázali sme systémové prvky, ktoré sme trénovali v danom týždni,“ rozhovoril sa tréner Andrej Podkonický pre hockeyslovakia.sk.

Vo Zvolene sa pred jeho očami bude môcť ukázať niekoľko nových tvárí, ktoré čaká náročná konfrontácia s vyspelým mužským hokejom. Stelesňujú ju duely s Donbassom Doneck, GKS Tychy, UTE Budapešť. „Sám so zvedavý, ako sa chlapci popasujú s mužským hokejom. V nominácii sme dali prednosť ďalším hráčom. Chceme sledovať čo najviac hokejistov aj preto, že do štartu majstrovstiev sveta už nemáme k dispozícii veľa zrazov,“ pokračuje Andrej Podkonický.

V uplynulom týždni skautoval aj reprezentáciu do 18 rokov, ktorá sa prezentovala v skvelom svetle na turnaji Hlinka Gretzky Cup 2021, kde napokon obsadila historické 2. miesto. „Niektorých chlapcov z osemnástky sme mali už na prvom zraze dvadsiatky v tejto sezóne a bol som s nimi spokojný. Osemnástka dosiahla obrovský úspech pre slovenský hokej. Konečne sme opäť ukázali, že môžeme hrať s najlepšími na svete. Vieme, že ročník 2004 je veľmi silný, ale treba s ním naďalej pracovať, aby sme čo najviac hráčov vychovali pre naše áčko. Aj chalani musia ďalej drieť. My sa budeme snažiť pomáhať im v napredovaní. Verím, že niektorí z nich sa popasujú aj o účasť v nominácii na majstrovstvá sveta do 20 rokov,“ doplnil Andrej Podkonický.

Nominácia SR 20 na VT a MPZ vo Zvolene (16. - 21. 8. 2021) 

Hráči podľa klubov
Roman FAITH iClinic Bratislava Capitals
Oliver FATUL iClinic Bratislava Capitals
Marco EJEM HC Slovan Bratislava
Michal JASENEC HC Slovan Bratislava
Adam LUKOŠÍK HC Slovan Bratislava
Richard NOSKOVIČ HC Slovan Bratislava
Denis BAKALA HC 21 Prešov
Martin ŠELIGA HC Nové Zámky
Oliver STÜMPEL MMHK Nitra
Matej MARINOV MMHK Nitra
Dávid HAJNIK HK ŠKP Poprad
Samuel KRAJČ HK Dukla Trenčín
Roman VAŇO HK Dukla Trenčín
Šimon MIKLOVIČ HK Dukla Trenčín
Šimon Kornel GAŠKO HKM Zvolen
Samuel REHÁK MsHKM Žilina
Ľubomír KUPČO HC Karlovy Vary (ČR)
Šimon GROCH HC Olomouc (ČR)
Adam JOMBÍK TuTo Turku (Fín.)
Patrik ANDRISÍK Jungadler Mannheim (Nem.)
Jakub DEMEK Edmonton Oil Kings (Kan.)
Matej KAŠLÍK Chicoutimi Sagueneens (Kan.)
Róbert BAČO Moose Jaw Warriors (Kan.)
REALIZAČNÝ TÍM
Manažér Tomáš Pšenka
Hlavný tréner Andrej Podkonický
Asistent trénera Martin Štrbák
Asistent trénera Andrej Kmeč
Tréner brankárov Rastislav Staňa
Kondičný tréner Matej Thomka
Videotréner Patrik Michnáč (od 18.8.)
Lekár MUDr. Jaroslav Lúčan
Masér Dušan Čulka
Masér Miroslav Harvančík

NÁHRADNÍCI (na telefonické zavolanie): Adrián Zubák (Barani - HŠMH Banská Bystrica), Ádam Beke, Luca Krakovský, Antonio Ožvald (všetci HC Slovan Bratislava), Samuel Socha, Marek Šramatý (MMHK Nitra), Maxim Mastič (HK Ružinov´99 Bratislava), Tim Danielčák (HK Dukla Trenčín), Jakub Debnár (HKM Zvolen), Kevin Horváth (AZ Havířov/ČR), Jozef Viliam Kmec (Prince George Cougars/Kan.), Alex Géci (Sarnia Sting/Kan.), Ján Korec (Northwood School).

Program SR20 na Memoriáli Pavla Zábojníka

štvrtok 19. augusta

12.00 Donbass Doneck – SR 20

piatok 20. augusta

15.30 GKS Tychy – SR 20

sobota 21. augusta

13.30 UTE Budapešť – SR 20