Nominácia: Slovenský olympijský tím preverí juniorskú reprezentáciu v príprave na MSJ

BRATISLAVA (SZĽH) - Počas decembrového asociačného termínu sa okrem mužskej hokejovej reprezentácie, ktorú čaká turnaj vo Švajčiarsku, predstaví v zápasovom dianí aj slovenský olympijský tím. Pod vedením hlavného trénera Petra Oremusa s asistentom Andrejom Kmečom nastúpi v piatok 13. decembra v Žiline na prípravný zápas proti reprezentácii do 20 rokov.

Oremus s Kmečom a generálnym manažérom Žigmundom Pálffym nominovali na dvojdňový výcvikový tábor najmä mladých hráčov z Tipsport Ligy. Jediným legionárom je 20-ročný útočník Třinca Patrik Hrehorčák, ktorý sa presadil v nabitom kádri ambicióznych „oceliarov“. V 26 dueloch strelil päť gólov, pridal deväť asistencií. 

Vo výbere figuruje aj 21-ročný ruský rodák Daniil Fominych, pôsobiaci v HK Nitra. „Fominych sa vzdal ruského občianstva a momentálne je v procese vybavovania slovenského. Potrvá to ešte nejaký čas, ale ide o nášho potenciálneho reprezentanta, ktorého si chceme otestovať na reprezentačnej úrovni,“ ozrejmil výber mladého útočníka generálny manažér mužskej reprezentácie Miroslav Šatan. 

Olympijský tím sa stretne na zraze v Žiline vo štvrtok 12. decembra. Jeho úlohou je otestovať juniorskú reprezentáciu v záverečnej fáze prípravy na MS v Česku. „Naša reprezentácia do 20 rokov mala v príprave absolvovať dva prípravné zápasy, ale keďže trénerský štáb požadoval vyšší počet, rozhodli sme sa vytvoriť olympijský tím do 23 rokov. Verím, že chlapci otestujú našu dvadsiatku a odohrajú proti nej v Žiline dobrý zápas. Dúfam, že aj tento duel dopomôže trénerom k výberu mužstva na šampionát v Česku,“ pripojil na margo vytvorenia olympijského tímu Miroslav Šatan. 

Možnosť konfrontovať sa so staršími hráčmi, ktorí pravidelne nastupujú v extraligových kluboch, privítal aj tréner dvadsiatky Róbert Petrovický: „Sme veľmi radi, že sa môžeme stretnúť s olympijským tímom. Nebyť tejto možnosti, mali by sme v príprave dlhý čas bez zápasovej záťaže. Takto majú chlapci možnosť ukázať sa a zaslúžiť si účasť v nasledujúcich týždňoch prípravy na majstrovstvá sveta.“
 

Nominácia Olympijského tímu SR na výcvikový tábor v Žiline a prípravný zápas proti SR 20 (12. a 13. 12. 2019)

Meno Klub
BRANKÁRI
Matej GAJAN Bratislava Capitals/HC´05 B. Bystrica
Stanislav ŠKORVÁNEK HC Košice
OBRANCOVIA
Jakub CIBÁK HC Košice/HK Spišská Nová Ves
Samuel HAIN HC Nové Zámky
Andrej HATALA HC Nové Zámky
Patrik MAIER HKM Zvolen
Félix PETRINEC Bratislava Capitals/HC´05 B. Bystrica
Erik RAJNOHA HK Dukla Trenčín
Michal ROMAN MHk 32 Liptovský Mikuláš
Adrián SLOBODA HK Nitra
ÚTOČNÍCI
Radovan BONDRA HC Slovan Bratislava
Miloš FAFRÁK HC´05 Banská Bystrica
Daniil FOMINYCH HK Nitra
Marek HECL HK Dukla Trenčín
Patrik HREHORČÁK HC Oceláři Třinec (ČR)
Miloš KELEMEN HKM Zvolen
Juraj MILÝ HC Košice
Šimon PETRÁŠ HC Slovan Bratislava
Boris SÁDECKÝ HK Dukla Trenčín
Jakub SUKEĽ MHk 32 Liptovský Mikuláš
Alex TAMÁŠI HC´05 Banská Bystrica
Roman ŽITNÝ HC Slovan Bratislava
REALIZAČNÝ TÍM
Generálny manažér Žigmund Pálffy
Manažér Martin Groma
Hlavný tréner Peter Oremus
Asistent trénera Andrej Kmeč
Masér František Olah