Nominácia Slovenska do Soči

 

 

 

BRATISLAVA (SZĽH) - V utorok 7. januára 2014 popoludní  oznámil reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek v Bratislave záverečnú nomináciu na  zimné olympijské hry do Soči. V jeho výbere figuruje 25 mien. Do Ruska pocestujú traja brankári, ôsmi obrancovia a štrnásti útočníci. „Poslednú noc pred oznámením nominácie som sa prehadzoval, ale už deň pred jej zverejnením sme mali vo všetkých menách s kolegami jasno,“ povedal kouč Vladimír Vůjtek, ktorý zažije pod piatimi kruhmi svoju premiéru.

Nominácia hokejistov na ZOH v Soči, Štartfoto - Ján Súkup

V kádri sú očakávané mená slovenských hviezd Jaroslav Halák, Zdeno Chára či Marián Hossa. Do Soči by v prípade uzdravenia mali cestovať aj momentálne zranení Ľubomír Višňovský, Michal Sersen či Marián Gáborík. Prekvapením v nominácii sú center Košíc Tomáš Marcinko a obranca Edmontonu Martin Marinčin. Do Soči nepocestuje útočník Miroslav Šatan, ktorý sa nedostal do záverečnej nominácie.

Po oznámení nominácie môžu v nej nastať zmeny len v prípade zranenia niektorého hráča. Pri určovaní kádra SR pre ZOH komplikujú trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi situáciu zranenia obrancov Ľubomíra Višňovského a Michala Sersena i útočníka Mariána Gáboríka.

ZOH 2014 v Soči

Olympijský hokejový turnaj mužov v Soči sa bude hrať s dvanástimi účastníkmi v rovnakom formáte ako pred štyrmi rokmi vo Vancouveri. Slovenskí reprezentanti v Soči na ZOH 2014 v základnej A-skupine nastúpia postupne proti reprezentáciám USA (13. februára 2014 o 13.30 h SEČ), Slovinska (15. februára 2014 o 9.00 h SEČ) a Ruska (16. februára 2014 o 13.30 h SEČ). Kvalifikačné zápasy sú naplánované na 18. februára 2014, štvrťfinále sa uskutoční 19. februára, semifinále v piatok 21. februára 2014, súboj o bronz 22. februára a meno olympijského víťaza v hokejovom turnaji bude známe 23. februára 2014.

NOMINÁCIA SLOVENSKA NA ZOH 2014 SOČI:

BRANKÁRI

Jaroslav HALÁK (St. Louis/NHL) , Peter BUDAJ (Montreal/NHL),  Ján LACO (Doneck/KHL)

OBRANCOVIA

Ivan BARANKA (Omsk/KHL), Dominik GRAŇÁK (Dinamo Moskva/KHL), Zdeno CHÁRA (Boston/NHL), Martin MARINČIN (Edmonton/NHL), Andrej MESZÁROŠ (Philadelphia/NHL), Andrej SEKERA (Carolina/NHL), Michal SERSEN (Slovan/KHL), Ľubomír VIŠŇOVSKÝ (Islanders/NHL)

ÚTOČNÍCI

Milan BARTOVIČ (Slovan/KHL), Marián GÁBORÍK (Columbus/NHL), Michal HANDZUŠ (Chicago/NHL), Marcel HOSSA (Riga/KHL), Marián HOSSA (Chicago/NHL), Tomáš JURČO (Detroit/NHL), Tomáš KOPECKÝ (Florida/NHL), Tomáš MARCINKO (Košice), Michel MIKLÍK (Slovan/KHL), Peter ÖLVECKÝ Slovan/KHL), Richard PÁNIK (Tampa Bay/NHL), Tomáš SUROVÝ (Minsk/KHL), Tomáš TATAR (Detroit/NHL), Tomáš ZÁBORSKÝ (Ufa/KHL)