Nominácia: Osemnástka začne prípravu na Hlinka Gretzky Cup s 28 hráčmi

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov odštartuje presne o týždeň záverečnú prípravu na prestížny turnaj Hlinka Gretzky Cup, ktorý od 31. júla do 6. augusta privíta kanadské mesto Red Deer. V nominácii hlavného trénera Tibora Tartaľa na tréningový kemp v Poprade figuruje 28 hokejistov, pričom do zámoria vycestuje 22 chlapcov.

Zatiaľ iba medzi náhradníkmi sa nachádza dvojica Maxim Štrbák a Dalibor Dvorský. „Obaja hráči zapadajú do koncepcie osemnástky aj dvadsiatky, ale obe reprezentácie čakajú v lete dôležité podujatia v krátkom časovom slede, a tak uvidíme, ako sa napokon vyvinie situácia,“ povedal Tartaľ pre Hockey Slovakia. 

Realizačný tím bude pod Tatrami pracovať s 25 korčuliarmi a troma brankármi. Viacero z nich pôsobí v zahraničí. „Nomináciu sme vytvárali aj na základe poznatkov z minulej sezóny, ale dôležité informácie nám ponúkli najmä letné tréningové kempy v Nitre a Poprade. Našťastie, pri tvorbe kádra sme neboli limitovaní zdravotnými problémami hráčov,“ pokračoval 35-ročný kouč, ktorý poodhalil, aký program čaká mladých Slovákov v Poprade.

„V rámci tréningov sa budeme zaoberať hernou stratégiou. Odohráme aj modelované zápasy proti sebe a taktiež nastúpime v dueli proti reprezentačnej dvadsiatke. Pôvodne sme chceli hrať s Čechmi, ale tí si dohodli súboje so Švajčiarmi. Verím, že aj modelované zápasy ponúknu kvalitu a vysoké nasadenie,“ doplnil.

Slovenskí hokejisti odletia do zámoria 26. júla, kde absolvujú najskôr dva tréningové dni a 29. júla odohrajú prípravný zápas proti USA. Na Hlinka Gretzky Cupe budú obhajovať druhé miesto z vlaňajška. V základnej skupine ich preveria Švédi, Kanaďania a Švajčiari.

Nominácia SR 18 na VT v Poprade (11. - 21. 7.)

Hráči podľa klubov
Martin SLUKA Barani- HŠMH Banská Bystrica
Roman KUKUMBERG HC SLOVAN Bratislava
Maxim PETRAS HC SLOVAN Bratislava
Damian SLÁVIK HC SLOVAN Bratislava
Richard BARAN HC SLOVAN Bratislava-mládež
Peter CISÁR HOBA Bratislava
Adam BELUŠKO HC Košice
Leo EPERJEŠI HC Košice
Theo KISS HC Košice
Viliam KURILA HK Mládež Michalovce
Kamil ROHAĽ HK Mládež Michalovce
Ondrej MOLNÁR HK Nitra
Jakub IRSÁK MMHK Nitra
Juraj PEKARČÍK MMHK Nitra
Milan PIŠOJA MŠK Púchov
Tomáš POBEŽAL MŠK Púchov
Samuel URBAN MŠK Púchov
Richard ĎURINA HK DUKLA Trenčín
Jakub CHROMIAK HK DUKLA Trenčín
Ondrej MARUNA HK DUKLA Trenčín
Andrej PÁRIČKA HK DUKLA Trenčín
Ľuboš STAHOŇ HK DUKLA Trenčín
Samuel BARCÍK HKM Zvolen
Milan Tadeáš JOBEK HC Bílí Tygři Liberec/ČR
Adam CEDZO HC Oceláři Třinec/ČR
Samuel SISIK SaiPa/Fín.
Alex ČAJKOVIČ Malmö Redhawks/Švéd.
Daniel Alexander JENČKO Malmö Redhawks/Švéd.
REALIZAČNÝ TÍM
Manažér Branislav VARGA
Hlavný tréner Tibor TARTAĽ
Asistent trénera Andrej KMEČ
Konzultant Jozef STÜMPEL
Tréner brankárov Dominik GURIŠ
Kondičný tréner Milan KABÁT
Lekár Martin VANČO
Masér Ľuboš ONDREJKA
Masér Štefan SÝKORA

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Marek JEDLIČEK, Karol KRIŽAN, Oliver PUŠKÁR (všetci Barani- HŠMH Banská Bystrica), František DEJ, Tomáš KRÁLOVIČ (HC SLOVAN Bratislava), Sebastián ŽUREK (HC SLOVAN Bratislava - mládež), Tomáš PILÁT (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Ondrej VALKO (Draci Liptovský Mikuláš), Tobias KLIMČÁK (MHk 32 Liptovský Mikuláš), František RIDZOŇ (HK Nitra), Tobias PITKA, Patrik VAVERČÁK (HK ŠKP Poprad), Maxim SAKMÁR (MHKM Skalica), Denis NOVOGURSKÝ, Martin ŠUTY (obaja HK Spišská Nová Ves), Samuel KUPEC (HC Topoľčany), Tomáš BELIC, Lukáš FÜRSTEN, Oliver JURČO (všetci HK DUKLA Trenčín), Adam BARCÍK (HKM Zvolen), Šimon ŽILLE (MsHKM Žilina), Denis ŠIMEK (Junior-Capitals/Rak.), Daniel HOLEC (HC Dynamo Pardubice/ČR), Stanislav GRON (BK Mladá Boleslav/ČR), Patrik MASNICA (HC Oceláři Třinec/ČR), Maxim ŠTRBÁK (Jokerit Helsinki/Fín.), Andrej TOMAŠEC (KooKoo/Fín.), Dalibor DVORSKÝ (AIK Solna/Švéd.), Michal MALÁK (Grums IK/Švéd.), Denis HODAS (Linköping HC/Švéd.), Timotej VARGA (Nacka HK/Švéd.), Lukáš KLEČKA (Södertálje/Švéd.).