Nitru čaká domáca odveta finále play-off Vyšehradského pohára

NITRA 22. januára (SITA) - Hokejisti Nitry už v utorok večer absolvujú odvetu finále play-off Vyšehradského pohára proti maďarskému tímu DVTK Jegesmedvék.

Zverenci trénera Antonína Stavjaňu pred dvoma týždňami v Miškovci prehrali 2:4, musia tak doháňať manko. "Dôležité bude nehľadieť na to, že musíme zvíťaziť aspoň o dva góly. Dúfam, že v odvete budeme mať aj kompletnejšiu zostavu ako v prvom súboji. Verím, že máme dosť kvality na to, aby sme sa doma tešili zo zisku pohára,“ povedal kouč Stavjaňa.

Nitra, ktorej v najvyššej domácej súťaži patrí aktuálne 5. pozícia, kráča Vyšehradským pohárom rezko. V skupinovej fáze v štyroch stretnutiach proti maďarským celkom dosiahla štyri víťazstvá, jedno z nich po samostatných nájazdoch. V play-off vyradila MAC Budapešť a Fehérvár AV19. Maďarský DVTK Jegesmedvék, suverénny víťaz základnej časti domácej Erste ligy, v skupinovej fáze proti slovenským tímom prehral iba raz - na ľade Nitry.

Vo vyraďovacej časti si pripísal po dve víťazstvá proti Žiline a Popradu, v prvom finále zdolal aj Nitru. Tím DVTK Jegesmedvék vedie švédsky kouč Mikael Tisell, ktorý má k dispozícii hneď niekoľko hráčov zo zámoria či Fínska. V predchádzajúcich troch sezónach získal maďarský titul.

Odveta finále play-off Vyšehradského pohára 2017/2018 v hokeji:

utorok 23. januára: HK Nitra (SR) - DVTK Jegesmedvék (Maď.) /18.00, prvý zápas 2:4/