Nitranov úvod play-off spláchol, Slovan chce pokračovať v nastúpenom trende

Po nemastných-neslaných výkonoch v závere základnej časti sa Slovan na úvod štvrťfinále výborne pripravil. Nitrania v prvom zápase play-off zlyhali, chýbali im lepší pohyb, dravosť smerom k súperovej bránke, väčšie odhodlanie, prakticky si nevytvorili šancu a tréner Antonín Stavjaňa musel priznať, že jeho tím to nezvládol emočne.

Pred začiatkom štvrťfinále sa z kabíny Slovana ozývalo, že mužstvo čaká náročná séria. Úvod však tomu nenasvedčoval. Bratislavčania poľahky dokráčali k výhre 5:0, v presilovkách dali tri góly, ďalší pridali v oslabení a jeden strelili v rovnovážnom stave. Tréner Róbert Döme priznal, že mužstvo pod jeho vedením podalo azda najlepší výkon. Spokojný bol aj s výsledkom i prístupom hráčov. „Od prvého po posledného si uvedomili, o čo ide a hrali play-off hokej. Podarilo sa nám opäť zostaviť špeciálne formácie z hráčov, ktorí boli predtým zranení. Hneď sa to ukázalo aj na ľade,“ poznamenal Döme.

Slovan bol jednoznačne dravejší, lepší a jeho víťazstvo bolo zaslúžené. Nitranov zaskočil výborným vysokým napádaním i aktívnym korčuľovaním. Prakticky ich k ničomu nepustil. Obrana „belasých“ fungovala na 100 percent, v koncovke boli domáci dostatočne efektívni. Na rozdiel od hostí sa tlačili do predbránkového priestoru, neváhali ísť ani do osobných súbojov.

„Ak budeme pokračovať v tomto trende, budeme úspešní. Hrali sme presne to, čo sme chceli. Súhlasím, že aktívnym napádaním sme pravdepodobne Nitranov zaskočili. Vyšli nám aj presilovky, v ktorých máme nacvičené signály,“ povedal útočník Rastislav Gašpar, ktorý mal v zápase bilanciu 1+1.

Herný prejav Nitry nebol podľa trénera Stavjaňu na požadovanej úrovni. Desaťdňová pauza akoby jeho tím upokojila. Kým v závere základnej časti sa „corgoňom“ darilo a trápili každého súpera, v úvode štvrťfinále boli iba tieňom tohto tímu. „Ak sme zlyhali, tak jednoznačne v korčuľovaní. Tam bol rozdiel ako medzi extraligistom a tímom prvej ligy. Korčuľovanie musíme zlepšiť, ak sa chceme Slovanu vyrovnať,“ hovoril Antonín Stavjaňa a hneď pripomenul, že viacerí jeho hráči hrali prvý zápas v seniorskom play-off v kariére. Menoval Bodáka, Nemca, Vitaloša, Hřebíčka, Holešinského, Múčku. „Je ich veľa. Aj keď sa snažili vyburcovať, stretnutie ich zomlelo. Nezvládli to emočne. Dnes si to skúsili, spláchlo ich to. Dúfam, že v ďalšom stretnutí sa oklepú a bude to iné,“ vyslovil nádej skúsený tréner.

Stavjaňa si v polovici duelu po góle Slovana na 4:0 zobral oddychový čas a svojim zverencom nahlas vysvetľoval, že takto sa v play-off nehrá. „Z našej strany tam bol vlažný prístup. Zle sme začali, chýbalo nám väčšie nahnevanie, chuť po víťazstve. Odpor sme začali klásť až v tretej tretine. Berieme to ako ponaučenie. Zlý zápas máme za sebou. Potrebujeme dvanásť výhier, aby sme sa dostali tam, kde máme nasmerované. Verím, že si doma každý dobre pospí, uloží si všetko v hlave a druhý duel už bude o niečom inom. Som presvedčený, že do Bratislavy príde nová Nitra s cieľom rozbiť to tu,“ uviedol obranca Ivan Švarný, ktorý priznal, že v súčasnosti veľký krik v kabíne nepomôže. Podľa jeho slov je potrebné hrať predovšetkým so srdcom: „Vtedy nám pôjdu aj nohy i hra. Nič nie je stratené.“


Prehľad zápasu

5
Góly Góly
0
28 (17,86 %)
Strely na bránu Strely na bránu
24 (0,00 %)
24 (100,00 %)
Zákroky Zákroky
23 (82,14 %)
3/10 (30,00 %)
Presilové hry Presilové hry
0/5 (0,00 %)
5/5 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
7/10 (70,00 %)
38/66 (57,58 %)
Vhadzovania Vhadzovania
28/66 (42,42 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 41,26,44,8,24 / - 29,7,13,80,85,71
  • 23:08
  • 3:0
  • OS1
3. tretina
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Súvisiace články