Nitra vyslala pred play-off jasný odkaz pre Slovan, Stavjaňa sa ospravedlňoval

Súboj Slovana s Nitrou (3:2 sn) bol plný emócií, v mnohom už pripomínal zápasy play-off. Najproduktívnejší hráč Nitry Marek Tvrdoň si behom jedného stretnutia zdvojnásobil počet nazbieraných trestných minút v sezóne. Jeho tréner Antonín Stavjaňa sa zasa snažil krotiť emócie a pomer trestných minút nechcel v emóciách komentovať. Domáci kouč Róbert Döme bol nespokojný s presilovými hrami.

Marek Tvrdoň si v predošlých 47 stretnutiach ročníka na trestnej lavici odsedel celkovo 32 trestných minút. Rovnakú porciu si pripísal za jeden duel na bratislavskom ľade. V trinástej sekunde druhej tretiny dostal desaťminútový osobný trest za nešportové správanie sa, v 53. min putoval po nedovolenom bránení a následných protestoch predčasne pod sprchy s trestom do konca duelu. „Bývajú aj zápasy, v ktorých nazbierate veľa trestných minút,“ pokrčil plecami Tvrdoň.

Dvadsaťosemročný krídelník veľmi nechcel rozoberať svoje vylúčenia. „Z môjho pohľadu to v tretej tretine faul nebol. Keď to však hlavní rozhodcovia vyhodnotili ako faul, tak to tak vyhodnotili. Priznávam, že po verdikte som si poriadne zanadával. K niektorým záležitostiam sa ani nedá nič hovoriť... Bod sme však na Slovane spravili,“ povedal útočník, ktorý zatiaľ v ročníku nazbieral 54 kanadských bodov (23+31).

Nitrania v zápase nedoplatili na časté vylúčenia. Domáci z desiatich možností hrať v početnej výhode využili jedinú. Tréner Antonín Stavjaňa na pozápasovej tlačovej besede nechcel komentovať pomer trestných minút 18:62, ktoré rozdali hlavní rozhodcovia Tomáš Orolin s Martinom Korbom. Navýšilo ho aj 40 osobných trestných minút pre hráčov Nitry. Neskôr si zobral slovo a povedal: „Nehnevajte sa na mňa, ale po zápase sú ešte vo mne emócie. Rád by som bol príjemný a odpovedal, ale človek potrebuje trocha odstup na spracovanie niektorých vecí. Ak som bol nepríjemný, tak sa ospravedlňujem.“

V úvode druhej dvadsaťminútovky prišlo k netradičnej situáciu, trestnú lavicu zohrieval s výnimkou Martina Bodáka takmer kompletný prvý útok Nitry. Na dlhé minúty hral hosťujúci tím bez kľúčových hráčov, keďže okrem Tvrdoňa dostal osobný trest aj Marek Slovák. Slovan v tom čase nevyužil dve presilovky o dvoch hráčov. „Vylúčenia mali vplyv na našu hru. Točili sme na oslabenia rovnakých hráčov, ktorí boli potom preťažení, ostatní boli nevyťažení. Neodchádzame spokojní, mohli sme získať viac bodov,“ pridal postreh Stavjaňa.

Nitra prišla na Zimný štadión Ondreja Nepelu s cieľom potrápiť domáceho favorita a zobrať mu aj body. Dlhé minúty sa jej najmä vďaka výbornému O’Connorovi v bránke darilo napĺňať predzápasové ambície. Slovan mal síce puk častejšie na hokejkách, ale v koncovke sa nevedel presadiť. Nedarila mu najmä hra v početnej výhode. Na hosťujúcu bránku vyslal 44 streleckých pokusov, za O’Connorom skončila dva. V lotérii samostatných nájazdov sa presadili obrancovia Michael Brodzinski a Martin Štajnoch.

„Zápas mal parametre play-off, bol naozaj dobrý. Presilovky nám nevychádzali, naopak Nitra ich má výborné. Potrebujeme v nich dávať góly,“ hodnotil duel tréner Róbert Döme, ktorý už ďalej nepovedie útočníka Anthonyho Pelusa. Toho poslal Slovan domov, keďže nenaplnil očakávania. Peluso vydržal v tíme mesiac a pol, počas siedmich stretnutí strelil jeden gól a pridal dve asistencie.

V nedeľu absentoval na striedačke Slovana pre zdravotnú indispozíciu aj asistent Ján Lipiansky. V predošlých stretnutiach rozdával pokyny útočníkom a mal na starosti špeciálne tímy. „Jano sa vráti v utorok. Dnes som jeho úlohy prebral ja, veľa sa v mojom koučovaní mužstva nezmenilo,“ povedal novic na extraligových striedačkách.

Pokojne sa môže stať, že rivali zo západu Slovenska proti sebe nastúpia aj vo vyraďovacej časti. Ich prípadná séria môže byť veľmi vybičovaná, čo naznačil aj nedeľňajší zápas. Oba tímy chcú vyhrať, osobné spory medzi hráčmi nie sú. „Neviem o žiadnych nevyriešených účtoch medzi nami. Dali sme však Slovanu jasný odkaz, že ak sa stretneme v play-off, bude to mať s nami poriadne ťažké. Už teraz to bolo vybičované, vo vyraďovacej časti to bude ešte viac,“ naznačil Marek Tvrdoň.


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
2
44 (6,82 %)
Strely na bránu Strely na bránu
29 (6,90 %)
32 (94,12 %)
Zákroky Zákroky
41 (93,18 %)
1/10 (10,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/7 (14,29 %)
6/7 (85,71 %)
Oslabenia Oslabenia
9/10 (90,00 %)
32/65 (49,23 %)
Vhadzovania Vhadzovania
33/65 (50,77 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
+ 29,27,19,77,8,17 / - 41,27,23,4,44,12
  • 49:00
  • 1:2
Predĺženie
Samostatné nájazdy
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Súvisiace články