Nitra prišla o šancu na miestenku v LM 2018/2019

MINSK 6. apríla (SITA) - Hráči HK Nitra v piatok prišli o šancu na miestenku v budúcosezónnej edícii hokejovej Ligy majstrov.

Tím spod Zobora napriek vypadnutiu v semifinále play-off Tipsport ligy mal možnosť dostať sa do LM, potreboval na to však "pomoc" bieloruského družstva Junosť Minsk. Slovensko by získalo druhú miestenku v prestížnej súťaži iba v prípade, ak by sa Junosť stala bieloruským šampiónom ako úradujúci víťaz Kontinentálneho pohára. Titul však získal Neman Grodno, ktorý v piatok zvíťazil v Minsku tesne 3:2 a celú sériu hranú na štyri víťazstvá ovládol 4:2 na zápasy.

Klub z hlavného mesta Bieloruska si triumfom v januárovom finále KP už zabezpečil účasť v LM. V prípade majstrovského titulu pre Junosť by nezískalo Bielorusko druhú miestenku, tá by pripadla lige, ktorá je v "trojročnom" rebríčku hokejových súťaží najvyššie z krajín, ktoré sa nepodieľali na založení LM. Je ňou práve slovenská Tipsport liga.

Slovensko má garantované jedno miesto v Lige majstrov pre víťaza domácej súťaže. Ak by na základe splnených podmienok pripadla najvyššej slovenskej súťaži aj druhá miestenka, dostal by ju víťaz základnej časti (HK Nitra).