Nie je to vôbec stratené, velí do boja o prvú šestku košický kapitán

Zápas medzi Košicami a Nitrou mal pre obe strany prívlastok šesťbodový. Lepšie na tom boli hostia spod Zobora, ktorí ťahali trojzápasovú víťaznú sériu a v porovnaní s „Oceliarmi“ vlastnili o jedenásť bodov viac.

„Corgoni“ sprvoti napĺňali papierové predpoklady a v desiatej minúte otvorili skóre presilovkovým gólom Romana Žitného. Útočník s košickou minulosťou potvrdil, že mu prostredie Steel arény sedí, veď v poslednom súboji na tomto ľade skóroval dokonca dvakrát.

„Som rád, že mi to tam padlo, ale gól by viac potešil v prípade víťazstva. Prehra nás určite mrzí,“ povzdychol si 23-ročný bratislavský odchovanec. „Nevyužili sme presilovku piatich proti trom a potom sa to odzrkadlilo.“

Príležitosť zahrať si dlhú, dvojminútovú početnú výhodu o dvoch hráčov, mali Nitrania za stavu 1:1. „V podstate sme tam ani neusadili v útočnom pásme. Verím, že tie presilovky potrénujeme a v nasledujúcich zápasoch to bude lepšie,“ zaželal si Žitný.

Nevyužité presilové hry vyšli Nitranov draho. Košičania totiž zásluhou gólov Pavla Klhůfeka a Bruna Mráza v druhej tretine skóre dokonale otočili. V prípade tretieho presného zásahu pritom súperovi ukázali, ako to má vyzerať v situácii piatich proti trom.

„Asi platilo nedáš – dostaneš,“ pousmial sa Bruno Mráz. „Oni presilovku o dvoch hráčov nevyužili, my áno. Boli sme na to dobre pripravení a príkladne sme sa hádzali do striel. Bolo tam to srdiečko a celkovo to bol super výkon."

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan gólom v 30. minúte ukončil sedemzápasové čakanie na gól. „Konečne mi to padlo, pretože aj predtým som už mal niekoľko dobrých šancí. Teraz mi to dal „Réwy“ do prázdnej bránky a to som už jednoducho trafiť musel.“

Svoju nesmiernu dôležitosť pre hru košického tímu opäť raz dokázal kapitán Michal Chovan. Svoje štatistiky obohatil o asistencie pri všetkých troch góloch.

„Toto víťazstvo je dielom tímu. Chlapci ubránili oslabové hry výborne a to bola tá bojovnosť. Takto musíme hrať aj v ďalších zápasoch. Ideme na Slovan, ale liga je veľmi vyrovnaná a my tam pocestujeme s úmyslom odniesť si niečo domov,“ vyslovil sa Chovan.

Podobne ako on, aj tréner Marcel Šimurda ocenil kolektívny a obetavý výkon celého tímu. „Tento zápas mal všetko čo mal mať. Ubránili sme presilovky súpera a využili sme dve naše. Vzadu sme mali výborného Riečického, ktorému pomohli aj spoluhráči, ktorí zblokovali veľa striel."

„Oceliari“  vyhrali pod novou taktovkou dve z troch stretnutí, pričom ľutovať môžu iba tretiu tretinu v Trenčíne. „Po mojom príchode sme mali skvelý vstup v Mikuláši, v Trenčíne sme bohužiaľ nezvládli záver. Proti Nitre to zvládli chlapci výborne. Verím, že takýmto spôsobom odohráme aj najbližší zápas na Slovane,“ skonštatoval Marcel Šimurda, ktorý nahradil Čecha Jana Šťastného. „Cítim veľkú zodpovednosť. Nie každému sa podarí trénovať HC Košice a urobím maximum preto, aby sme sa dostali tam, kam chceme. Musíme však uvažovať od zápasu k zápasu.“

Cieľom košického tímu je naďalej miestenka v prvej šestke. „Nie je to vôbec stratené a o to viac nás mrzí prehra v Trenčíne. Dôležité je, že celý tím ukázal veľkú bojovnosť a my teraz vnímame každý zápas ako play-off,“ dodal Michal Chovan.


Fotogaléria

Súvisiace články