Tampa Bay podľahla Flyers a prišla o obrancu Hedmana

TORONTO - Hokejisti Philadelphie Flyers zvíťazili v noci na nedeľu v zápase skupiny o nasadenie vo Východnej konferencii NHL nad Tampou Bay 4:1 a stali sa jej víťazom. Flyers v skupine zaknihovali tri víťazstvá a vybojovali si najvyššie nasadenie do play off v konferencii. V 1. kole play off sa stretnú s Montrealom, dres ktorého oblieka slovenský útočník Tomáš Tatar.

 

Za Lightning odohral slovenský obranca Erik Černák vyše 20 minút, do štatistík si zapísal jeden mínusový bod a päť hitov. Tampa Bay obsadila s dvoma víťazstvami 2. miesto a v prvom kole play off sa stretne s víťazom série medzi Torontom a Columbusom. K víťazstvu "letcov" prispel dvomi gólmi Nicolas Aube-Kubel, tréner Alain Vigneault však chválil celý tím. "Niektorí hráči majú veľmi dobrú formu, čo je skvelé, ale najdôležitejšie je myslieť v prvom rade na tím a tomu podriadiť všetko," povedal kouč Flyers pre nhl.com. Dvadsaťštyriročný Aube-Kubel sa stal prvým nováčikom "letcov" s dvomi gólmi v play off od 15. apríla 2012, keď sa to podarilo Mattovi Readovi. Philadelphia vyhrala v skupine o nasadenie všetky tri zápasy so skóre 11:3.

Tampu okrem prehry mrzí aj zranenie Victora Hedmana, švédsky obranca nešťastne spadol bez cudzieho zavinenia a v polovici prvej tretiny zamieril predčasne do šatne. Jeho štart v prvom kole play off je otázny. Lightning už chýba kapitán Steven Stamkos, ktorý pre zranenie dolnej časti tela z júlového prípravného kempu ešte do hry po reštarte NHL nezasiahol. "Nevieme aké vážne bude zranenie, ale prípadná absencia finalistu Norrisovej trofeje by bola citeľná. So zraneniami sa trápime dlhšie, je to frustrujúce," povedal tréner "bleskov" Jon Cooper.

V Západnej konferencii si najvyššie nasadenie do play off vybojovali hokejisti Vegas Golden Knights, ktorí zdolali Colorada Avalanche 4:3 po predĺžení. Rozhodol o tom v extračase Alex Tuch, dva góly v riadnom hracom čase dosiahol jeho spoluhráč Jonathan Marchessault, druhý z trestného strieľania. Aj Golden Knights podobne ako Flyers vyhrali vo všetkých troch dueloch skupiny. V 1. kole play off nastúpi Vegas proti Chicagu. "Majú veľmi dobrý tím," povedal obranca Golden Knights Shea Theodore o Chicagu. "Pozeral som väčšinu ich zápasov v predkole. Sú rýchli, šikovní, majú dobrého brankára, proste všetko. Myslím, že to bude kvalitná séria. My si po týchto zápasoch veríme a tešíme sa na začiatok play off," dodal. Colorado, ktoré v skupine skončilo druhé bude čeliť Arizone. "Bude to veľká výzva. Arizona má výborne vyskladané mužstvo, očakávam náročnú sériu. Musíme sa na nich dobre pripraviť. Dnešná prehra mrzí, ale druhé miesto nie je napokon zlé," povedal elitný útočník Colorada Nathan MacKinnon, ktorý strelil jeden z gólov Avalanche.

NHL pokračuje v sobotu večer a v nedeľu v noci poslednými dvomi zápasmi o nasadenie na východe aj na zápase a na programe je aj rozhodujúci piaty duel o postup do play off medzi Torontom a Columbusom.

 

NHL - predkolo play off:

Skupina o nasadenie:

Východná konferencia (Toronto)

Tampa Bay - Philadelphia 1:4

 

Západná konferencia (Edmonton)

Colorado - Vegas 3:4 pp