Slafkovský bude mimo hry tri mesiace, pravdepodobne má po klubovej sezóne

MONTREAL - Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský bude tri mesiace mimo hry. Jeho zranenie v dolnej časti tela si však nevyžiada operačný zákrok. Klub zámorskej NHL Montreal Canadiens o tom informoval na oficiálnej stránke.

Slafkovský nedohral nedeľňajší zápas na ľade New Yorku Rangers a následne absolvoval lekárske vyšetrenia. V 52. minúte odišiel z ľadu s bolestivou grimasou a ťažko dostupoval na ľavú nohu. Pri predpokladanej trojmesačnej absencii je pravdepodobné, že si v prebiehajúcej sezóne 2022/2023 už dres Canadiens neoblečie, keďže Montreal patrí k najslabším tímom súťaže a v súčasnosti sa pohybuje výrazne za priečkami zaručujúcimi účasť v play off. Canadiens odohrajú posledný zápas základnej časti 14. apríla proti Bostonu. O necelý mesiac na to, 12. mája, odštartujú majstrovstvá sveta vo Fínsku a Lotyšsku. 

Slafkovský, ktorý bol jednotka uplynulého draftu NHL, odohral v prebiehajúcom ročníku NHL 39 zápasov so ziskom 10 kanadských bodov za 4 góly a 6 asistencií. V štatistikách má aj 33 trestných minút a 13 mínusových bodov. Duel proti Rangers bol pre Slafkovského pätnásty po sebe, v ktorom nebodoval.

Montreal zaradil na listinu zranených hráčov aj ďalších dvoch útočníkov Joela Armiu a Jakea Evansa. Klub navyše zapísal na listinu dlhodobo zranených Seana Monahana, ktorý má problémy v dolnej časti tela.