Ružička hral opäť v prvom útoku a strelil víťazný gól

NEW YORK - Slovenský hokejista Adam Ružička z Calgary Flames strelil v noci na utorok svoj druhý gól v prebiehajúcej sezóne. Dvadsaťtriročný Slovák zaznamenal v zápase proti Los Angeles Kings aj asistenciu a vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu. "Plamene" zvíťazili 6:5.

Ružička odohral štvrtý zápas za sebou a tréner Daryl Sutter ho predtým pri absencii zraneného Jonathana Huberdeau zaradil na krídlo prvej formácie k centrovi Eliasovi Lindholmovi a Tylerovi Toffolimu. Slovenský hokejista sa udržal v prvej formácii aj po návrate kanadského krídelníka do zostavy. Huberdeau sa strelecky presadil tiež, bol to jeho 200. gól v kariére. Ružička sa presadil po akcii Lindholma v 37. minúte, keď dorazil puk do siete. Po tomto zásahu zvýšil vedenie domácich na 6:3, jeho gól bol napokon víťazný. Na ľade strávil 15:05 minút a zaznamenal jednu plusku a jednu strelu na bránku.

Obhajca titulu Colorado Avalanche podľahol doma St. Louis 2:3. Pre "bluesmanov" to bol tretí triumf po sebe po predchádzajúcich ôsmich prehrách v sérii. Ich útočník Robert Thomas strelil gól a zaznamenal asistenciu, brankár Jordan Binnington predviedol 44 úspešných zákrokov.

Brankár Piotr Kočetkov si pripísal prvý shutout v kariére, Carolina zdolala Chicago na jeho ľade 3:0. New York Islanders zvíťazil v Ottawe 4:2, center Matthew Barzal si pripísal dve asistencie. Dvadsaťpäťročný Kanaďan sa v tejto sezóne gólovo ešte nepresadil, na konte má 18 asistencií.

NHL výsledky:
Ottawa - NY Islandres 2:4, Calgary - LA Kings 6:5 (RUŽIČKA 1+1), Chicago - Carolina 0:3, Colorado - St. Louis 2:3