Malkin a Bjugstad budú Pittsburghu chýbať dlhšie

CRANBERRY - Útočníci Jevgenij Malkin a Nick Bjugstad budú so zraneniami dolnej časti tela chýbať hokejovému tímu NHL Pittsburgh Penguins dlhšie obdobie. Obaja centri by sa však mali vrátiť na ľad ešte v priebehu tejto sezóny.

Tréner Mike Sullivan zámorským médiám povedal, že Malkin sa bude zotavovať dlhšie ako Bjugstad. Oboch zaradil klub na listinu zranených hráčov. Malkin aj Bjugstad sa zranili v sobotňajšom zápase s Columbusom Blue Jackets, ktorý Pittsburgh vyhral 7:2. Ruský útočník v polovici druhej tretiny nešťastne zakopol o spoluhráča Krisa Letanga a narazil na mantinel. Z ľadu sa ťažko dvíhal a zamieril do šatne. Bjugstad sa zranil v tretej tretine. Okrem nich chýba Pittsburghu aj ďalší útočník Bryan Rust.

"Keď nejaký hráč vypadne, naskytne sa šanca pre ďalšieho. To je súčasť našej práce. Našťastie máme dosť hráčov, ktorí sú schopní hrať aj na pozícii centra," povedal Sullivan.

Malkin vo svojej 14. sezóne v NHL strelil zatiaľ jeden gól. Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára a držiteľ Hartovej trofeje z roku 2012 nazbieral v 854 dueloch 1003 kanadských bodov. Bujgstad si v 428 zápasoch za Floridu Panthers a Pittsburgh pripísal 205 bodov.

Vedenie Penguins povolalo z farmy vo Wilkes-Barre/Scrantone útočníkov Sama Laffertyho a Andrewa Agozzina.