Generálny manažér Canucks o Halákovi: "Sme nadšení, že Jaroslav ide k nám"

VANCOUVER - Generálny manažér Vancouveru Canucks Jim Benning sa potešil z príchodu slovenského brankára Jaroslava Haláka. Kanadský hokejový klub NHL podpísal so skúseným brankárom v stredu krátko po otvorení trhu s voľnými hráčmi ročný kontrakt na 1,5 milióna dolárov.

Halák vytvorí v mužstve tandem s Thatcherom Demkom, kanadský tím potreboval po odchode Bradena Holtbyho do bránkoviska skúsenosti. Tridsaťšesťročný Halák počas pôsobenia v Bostone ukázal, že je spoľahlivý a silný náhradník i skvelý kolega pre ďalšieho brnakára. "Šéf brankárov nášho tímu Ian Clark chcel, aby sme angažovali Jaroslava Haláka. Je to skúsený brankár, ktorý už dlho pôsobí v NHL a má za sebou niekoľko výnimočných úspechov. K Thatcherovi (Demkovi) sme potrebovali skúseného brankára. Halák bol k dispozícii, chcel prísť do Vancouveru a sme nadšení, že sa stal členom nášho tímu," povedal pre web Canucks generálny manažér kanadského klubu Jim Benning.

Uplynulé tri sezóny odchytal Halák v Bostone, kde väčšinu času kryl chrbát Fínovi Tuukkovi Raskovi. V závere uplynulej sezóny sa však u Bruins herne chytil nováčik Jeremy Swayman a vytlačil Slováka z postu brankárskej dvojky "medveďov". V minulom ročníku odchytal Halák za Boston 19 stretnutí, pričom mal priemer 2,53 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 90,5 percenta. Po konci sezóny mu vypršala ročná zmluva na 2,25 mil. dolárov.

Halák odchytal v NHL celkovo 539 zápasov. Profiligovú kariéru odštartoval v Montreale Canadiens, pokračoval v St. Louis Blues, Washingtone Capitals, New Yorku Islanders a naposledy v Bostone. Dvakrát získal William M. Jennings Trophy pre brankára chytajúceho v tíme s najnižším počtom inkasovaných gólov.