Neodolal vábeniu otca, tipy priaznivcov boli pravdivé

POPRAD (SZĽH) – Po Dávidovi Skokanovi ulovili Popradčania aj Marcela Haščáka. Dva ofenzívne klenoty pochádzajúce z mesta pod Tatrami budú v nasledujúcej sezóne tešiť domácich divákov. A to po dlhej časovej odmlke. 33-ročný vicemajster sveta z roku 2012 opúšťal kamzíkov ako začínajúci mladík, dnes je z neho ostrieľaný borec s vynikajúcim čuchom na góly.

Marcel Haščák rozpačito prijal informáciu o predčasnom ukončení sezóny spred piatich mesiacov. „To, čo som vtedy povedal, platí aj teraz. Stojím si za svojím vyjadrením. Hráča, ktorého nenahneval takýto koniec ročníka, potom nemôže hrávať hokej,“ vrátil sa v krátkosti k marcovým udalostiam spojených s koronavírusom popradský odchovanec, ktorý v drese Košíc strelil 33 gólov, no ďalšie už nepridal. „Desať mesiacov dennodenne tvrdo pracujete a robíte maximum pre to, aby ste sa dostali do play-off. Toto sa skončilo len tak. Každého by to rozladilo,“ doplnil k téme nečakaného stopnutia minulého ročníka.

COVID-19 nepríjemne zasiahol aj klub v metropole východu. Niektorí jeho vlaňajší spoluhráči nevyčkávali takpovediac na krajšie začiatky a odišli do iných tímov v rôznych krajinách. Držiteľ dvoch trofejí s východniarmi bol trpezlivý do poslednej možnej chvíle. „Komunikoval som s funkcionármi a máme priateľský vzťah. Pokúšal som sa nájsť cestu, ktorá by smerovala k novej zmluve s Košicami. Nakoniec sme dospeli k záveru, že bude lepšie, ak odídem. V budúcom ročníku by som si rád zahral o najvyššie méty. Predstava Popradu bola pre mňa najlepšou voľbou. Košiciam držím palce a všetká česť ľuďom, ktorí tam pracujú v neľahkých podmienkach na zlepšení situácie,“ objasnil dôvody Haščák, pre ktoré až do augusta nebol s nikým viazaný.

Gólovo plodná sezóna automaticky znamená zvýšený interes od konkurentov, prípadne zahraničia. Slovenského reprezentanta chcel údajne získať bratislavský Slovan, v ktorom sa už nachádzajú exKošičania Dalibor Bortňák a Branislav Rapáč. Táto správa sa však nezakladala na pravde. „Je to absolútny nezmysel,“ odvrátil špekulácie. Keď sa s Popradom dohodol Dávid Skokan, uviedol, že drží Haščákovi miesto v kabíne a zároveň dodal, že ho oslovil herný štýl domáceho mužstva, ktorý bol produkovaný pod vedením Mikulu. Bývalý útočník Chabarovska a Rigy vyslyšal rodinu. „Každý deň mi telefonoval otec, ktorý chcel, aby som sa ukázal doma a pomohol klubu. Pre mňa je to veľmi dobrá šanca byť čo najviac so synom. Taktiež by som sa chcel podieľať na úspechu vo vlastnom meste.

Kamzíci prostredníctvom videa oznámili verejnosti príchod strateného syna. Diskusie boli ihneď zaplavené konšpiračnými teóriami o tom, ako by mohlo vyzerať zloženie formácii. Najčastejšie sa objavovalo trio Svitana – Skokan – Haščák. A veru, niektorí priaznivci boli pravdepodobne dobre informovaní. „V tomto prípade nejde o žiadne dohady. Toto bolo presne predmetom našej dohody. Mali by sme hrať pokope, pretože je to najlepší spôsob pre mužstvo. Takto je to pripravené a dúfam, že nám to bude klapať,“ dal za pravdu fanúšikom Marcel Haščák, ktorý si ešte nestihol poriadne obzrieť nielen súpisku, ale aj rozpis prípravných duelov. „Po prvom tréningu sa nedá toho veľa zistiť. Samozrejme, v šatni je množstvo chlapcov, s ktorými sa poznám a sme veľmi dobrí kamaráti. Okrem toho som nemal čas venovať sa ani prípravným zápasom. Vždy žijem prítomnosťou a momentálne pomýšľam na najbližší tréning,“ dokončil Haščák.