Nemecký Pohár: Proti Rusom bude v bránke Janus, kapitánom Špirko

KREFELD (SZĽH) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká druhé stretnutie na prebiehajúcom Nemeckom Pohári. Zverenci trénera Ramsayho si tentokrát zmerajú sily s Ruskom. Do bránky sa postaví Jaroslav Janus. V zostave nastali očakávané aj neočakávané zmeny. Do hry zasiahnú už aj  obranca Čerešňák a útočníci Krištof so Šoltésom, ktorí v prvom stretnutí sedeli na tribúne.

Po rozhodnutí trénerského tímu sa mimo zostavy sa tentokrát ocitla trojica Michal Sersen, Miloš Bubela a Marcel Haščák. Keďže kapitán z prvého zápasu Sersen nebude proti Rusom hrať, kapitánske C-éčko prevezme Rastislav Špirko. S A-čko na drese vykorčuľujú Milan Kytnár a Michal Krištof.

Ponaučenie z prvého zápasu je jasné. Hrať treba 60 minút, ideme hrať proti Rusom, takže v každom detaile hry musíme byť veľmi silní, od presiloviek, oslabení až po vhadzovania. Tiež máme rýchlosť, tiež máme dôraz, takže treba to využiť a pokúsiť sa vyhrať. Rusi veľmi dobre rotujú v útočnom pásme, zodpovedne backchackujú po osi klziska, sú dobre organizovaní, perfektné presilovky majú, takže toto všetko musíme eliminovať,povedal po rozkorčuľovaní asistent tréner Ján Pardavý.

Zápas začína o 17:00. Ešte predtým, o 13:30 sa proti sebe postavia domáci Nemci a Švajčiari.