Nemecký Pohár: Kapitánom Sersen, proti Švajčiarom v bránke s Janusom

KREFELD (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou prvý tréning v dejisku tradičného novembrového turnaja. Na Nemeckom pohári budú zverenci trénera Craiga Ramsayho od štvrtka 8. do nedele 11. novembra obhajovať vlanajšie druhé miesto.

K tímu sa už pripojili aj zvyšní dvaja hráči - Michal Krištof a Peter Čerešnák. Kým obranca Plzne Čerešňák prišiel až večer a prvý tréning v Krefelde vynechal Krištof už zaberal naplno. “Myslím, že prichádzam s dobrou formou. V tíme je pohoda, v lige sa nám darí,povedal útočník fínskeho Kärpätu Oulu, ktorý v reprezentácii hral centra, kým v klube hráva na krídle. “Trénerovi som povedal, že ak bude treba hrať na krídle, tak s tým nemám problém. Ako center sa však cítim lepšie. Ale nemôžem si vyberať, som rád, že tu som a budem hrať tam, kde bude treba,” zakončil Krištof.

Michal Krištof proti Švajčiarom hrať nebude, rovnako ani obranca Peter Čerešňák a útočník Dávid Šoltés. Tak sa rozhodli po dnešnom tréningu tréneri a médiám to oznámil generálny manažér Miroslav Šatan. Do bránky pôjde Jaroslav Janus, chrbát mu bude kryť Andrej Košarišťan.

Ambície? Snažiť sa vyhrať čo najviac zápasov…povedal pred turnajom Miroslav Šatan.

Čo hovoria na našich súperov Michal Krištof a Miroslav Šatan si môžete pozrieť vo videu: