Nemci proti Slovákom bez zraneného brankára z NHL Grubauera, nahradí ho Niederberger

KOŠICE 15. mája (SITA) - Nemeckým hokejistom v stredajšom dôležitom súboji v A-skupine majstrovstiev sveta proti Slovákom nepomôže brankárska jednotka tímu Philipp Grubauer.

Gólman Colorada so 138 zápasmi v základnej časti NHL si z utorkového súboja proti Francúzom (4:1) odniesol svalové zranenie. V bránke ho nahradí Mathias Niederberger z Düsseldorfu. Informáciu potvrdilo vedenie nemeckého tímu po predpoludňajšom rozkorčuľovaní v košickej Steel aréne.

"Chytať bude jeden z dvojice Niederberger - Treutle. Grubauer má problém, ktorý však neviem presne špecifikovať," povedal ešte v utorok večer fínsky tréner Nemcov Toni Söderholm pre slovenské médiá. V stredu predpoludním už bolo jasné, že to bude Niederberger, ktorý dosiaľ odchytal na MS 2019 dva zápasy s úspešnosťou zákrokov 96,36 percenta. Nemci, ktorí sú s deviatimi bodmi lídri A-skupiny, sa v útoku budú spoliehať najmä na údernú dvojicu z NHL Leona Draisaitla (Edmonton) a Dominika Kahuna (Chicago). V obrane budú mať aj Korbiniana Holzera z Anaheimu.

"Bude to zápas plný energie a emócií. Slováci disponujú dobrým fyzickým základom., rýchlosťou a zdravou agresivitou. V útoku majú šikovných hráčov typu Tatara, ale rešpekt vzbudzuje aj ich obrana z NHL," priznal Söderholm.

Na otázku, aká dôležitá bude výhoda domáceho prostredia pre súpera v Košiciach, sa niekdajší reprezentant Fínska pousmial. "V zápise o zápase sme domáci my... Samozrejme, rátame s veľkým hlukom v hale a veľkou podporou divákov pre Slovákov. Bude to zábava, na ktorú sa teším."

Stretnutie Nemecko - Slovensko odohrajú v košickej Steel aréne v stredu 15. mája so začiatkom o 20.15 h.
 


Anketa

Aký výsledok dosiahnu naši hokejisti na MS v Bratislave a Košiciach?

1. - 4. miesto
36% (141)
 
5. - 8. miesto
40% (159)
 
9. - 16. miesto
24% (97)