Nedeľa sa niesla pre Slovákov v znamení oddychu

Slovenský tím v sídle BOV. Foto SITA/Ján Viazanička

MINSK (SZĽH, štu) – Predpoludním dobrovoľný tréning na ľade, potom spoločný obed, podpisová akcia a návšteva u veľvyslanca SR v Bielorusku Miroslava Mojžitu. Tak vyzeral nedeľňajší program slovenských hokejistov na MS v Minsku. Veľvyslanec pozval reprezentáciu do Bieloruského olympijského domu, kde priniesli Slováci dva artefakty, ktoré budú súčasťou výstavy BOV. Podpísaný slovenský dres a rovnako aj hokejku s podpismi všetkých hráčov. Prezidenta Bieloruského olympijského výboru a zároveň aj krajiny Alexandra Lukašenka zastupoval prvý viceprezident BOV Igor Račkovskij. „Som veľmi rád, že vás môžem privítať na našej pôde, kde sme sa presťahovali len v novembri minulého roka. Ste prvým kolektívom, ktorý zavítal do našich priestorov. Mali ste možnosť vidieť, že Bielorusi vám počas zápasov fandia a majú vás radi. S radosťou sme prijali návrh zo slovenského veľvyslanectva, aby sme takúto akciu zorganizovali v našom sídle,“ povedal Račkovskij.

Veľvyslanec SR v Bielorusku Miroslav Mojžita (vľavo) a slovenská hokejová generalita. Foto SITA/Ján ViazaničkaVeľvyslanec SR v Bielorusku Miroslav Mojžita (vľavo) a slovenská hokejová generalita.

Potom z rúk prezidenta SZĽH Igora Nemečka a kapitána reprezentácie Miroslava Šatana prevzal dres a hokejku. Slovenským hokejistom padla takáto akcia vhod a aspoň na chvíľu nemuseli myslieť na zápasy, góly a body. „Potrebovali sme sa odreagovať a aj toto je vhodná príležitosť. Prichystali pre nás príjemné pohostenie, v Bielorusku sú príjemní ľudia, takže je to super. V Helsinkách sme mali motokáry, vtedy to však bolo v inom čase. Teraz sme si mohli oddýchnuť,“ skonštatoval Tomáš Tatar.

Marcel Haščák (vľavo) a Michel Miklík počas podpisovej akcie. Foto štuMarcel Haščák a Michel Miklík počas tímovej podpisovej akcie.

Od pondelka sa už začne príprava na dôležitý utorňajší zápas proti Dánsku a s napätím budú sledovať naši reprezentanti aj zápas Francúzska proti Dánom. „Nemáme to v našich rukách, ale naša šanca na postup do štvrťfinále stále žije, takže v utorok potrebujeme určite vyhrať,“ povedal tréner Vladimír Vůjtek.

Dôležité je aj to, že Slováci si doliečili zranenia a aj stav maródov sa výrazne zlepšil, takže lekár Ján Grauzel nemá toľko práce ako v druhej polovici končiaceho sa týždňa.