V Malmö sme neprekročili vlastný tieň

Ernest Bokroš, foto Ján Súkup

BRATISLAVA (SZĽH) - V piatok krátko popoludní sa z majstrovstiev sveta do 20 rokov vo švédskom Malmö vrátili slovenskí reprezentanti, ktorí obsadili konečné 8. miesto. Konečné umiestnenie sa nedá hodnotiť ako neúspech, ale tréner Ernest Bokroš čakal od svojho tímu viac.

Nebyť zbabraného zápasu v základnej A-skupine proti Česku, dojem slovenských mladíkov mohol byť lepší. „Ôsme miesto nemožno považovať za sklamanie, ale poviem, že sme mohli skončiť vyššie. Základný cieľ, ktorým bola záchrana a automatický postup do štvrťfinále, sme splnili. Vlastný tieň sme však neprekročili. Po výborných výkonoch v prvých troch zápasoch sme sa v dueli proti Česku rozsypali a to ma mrzí najviac. Práve v prípade, ak by sme zvládli duel proti Česku, mohli sme vo boji o prvú štvorku naraziť na Fínov, ktorí boli určite prijateľnejším súperom, ako Švédi. Tí nám ukázali z hokejovej abecedy všetko. Najväčšie sklamanie som však prežíval v stretnutí s Českom,,“ zhodnotil po návrate domov kouč výberu do 20 rokov Ernest Bokroš.

Výkony z úvodu šampionátu potom vystriedali záverečné prehry 1:4 s Českom a 0:6 so Švédskom. „Ak by som mal byť učiteľom, svoje mužstvo by som oznámkoval známkou tri,“ pridal Bokroš.

Najproduktívnejšími hráčmi tímu sa s 10 bodmi stali Martin Reway (4+6) a Dávid Gríger (3+7). V prvom útoku im sekundoval s 8 bodmi (4+4) Milan Kolena, ktorý sa po príchode ponáhľal do Martina, kde naňho čakal zápas za MHC Mountfield, ktorý posilnil.