Nauš autorom historického gólu Prešova, Bokroš očakáva väčší boj o zostavu (FOTO)

Prvýkrát od roku 1998 vykročili hokejisti z Prešova do prípravného obdobia, ktoré je zamerané na extraligovú účasť. Nový klub HC 21 presťahovaný počas leta z Detvy odštartoval svoju zápasovú púť na ľade bronzového medailistu predošlej sezóny v Michalovciach.

Šarišanom ešte chýbali legionári Nikita Bespalov (čaká na víza) i Jonathan Charbonneau (priletel v deň zápasu) a tréner Ernest Bokroš dal príležitosť viacerým mladíkom bojujúcim o miesto v kádri. Nie všetci adepti na dres s koňom na hrudi mu však urobili radosť.

„Som sklamaný z niektorých hráčov. Ak chce niekto bojovať o extraligu, tak musí bojovať viac. Nechcem robiť závery z prvého zápasu, ale sú tam rezervy. Hráči bojujúci o extraligu musia ukázať pridanú hodnotu,“ vyslal apel do svojej šatne Bokroš po prehre 1:3. Pri celkovom hodnotení prvého prípravného duelu však vyjadril spokojnosť a to hlavne s defenzívou tímu. „Na prvý zápas to malo obojstranne slušnú úroveň. Výsledok ide bokom, s hrou som celkom spokojný. Je to samozrejme surové, veď išlo o prvý zápas v takomto zložení. Mňa zaujímali skôr jednotliví hráči, pretože viac ako polovica mužstva je nového. Stratení sme boli zatiaľ v oslabových hrách a pred nami je ešte veľa práce.“

Aj podľa brankára Romana Petríka doplatili Prešovčania na oslabové hry, v ktorých inkasovali dva z troch gólov.

Odohrali sme veľmi dobrý zápas. Michalovce majú svoju kvalitu a väzy nám zlomili oslabenia. Dostali sme dva góly v oslabení a tie sme ešte netrénovali. Príležitostí sme mali a chce to ešte viac efektivity. Máme však na čom budovať,“ uviedol spokojným tónom 27-ročný brankár. Jedným dychom však pridal, že v tejto fáze prípravy išlo o výkon s množstvom rezerv a bojovnosť prevládala pred krásou. „Prvý prípravný zápas je vždy šermovačka. Nie je to oku lahodiaci hokej, ale teraz nás čaká Tatranský pohár a bude sa to zlepšovať od zápasu k zápasu.“

Roman Petrík svojim výkonom každopádne ukázal, že brankársky post nebude v prípade Prešova žiadnym problémom. Jednotkou by mal byť Rus Bespalov, ktorý prichádza ovenčený skúsenosťami z KHL. Petríka však čaká siedma extraligová sezóna a ani on nemieni iba vysedávať na striedačke.

„Nikita ešte neprišiel, ale už mi volal a teším sa na našu spoluprácu. Mám rád rivalitu s kolegom a navzájom na seba budeme vytvárať tlak. Každý brankár chce chytať a o jediný post sa bijeme traja. To je však hokej a myslím, že si budeme rozumieť. Aj keď po rusky viem iba veľmi chabo,“ pousmial sa Roman Petrík.

Defenzíva fungovala v úvodnom prípravnom súboji celkom dobre, no „Koňare“ sa nateraz trápili s koncovkou. Svoj jediný gól zaznamenali až za stavu 0:3, keď sa v 51. minúte presadil útočník Aurel Nauš. Historicky prvý presný zásah klubu HC 21 Prešov tak vsietil odchovanec martinského hokeja.

„Bol to taký šťastný gól, ale som rád, že padol. V závere nám to dodalo síl a dokázali sme ich potom zatlačiť. Škoda, že neprišiel skôr,“ povzdychol si Nauš. „Zatiaľ je to iba príprava a neviem teda, či ma zinkasujú aj za tento gól. Verím však, že mi to bude padať aj v samotnej extralige a potom zaplatím rád. Každopádne, po vlaňajšej sezóne poznačenej zranením sa snažím vydať zo seba čo najviac a ukázať, že na to mám.“

Z výkonu svojho tímu mal 23-ročný útočník celkom dobrý pocit. „Bol to veľmi náročný zápas. V tíme je veľa chlapcov, všetci drú a bojujú o fleky v zostave. Máme veľa šikovných mladých, ale aj skúsených hráčov. Nikto nič nevypustil a myslím si, že v tejto sezóne budeme mať čo ukázať,“ zakončil strelec prvého gólu v histórii HC 21 Prešov.


Fotogaléria

Súvisiace články