Najlepší brankár QMJHL sa už zžíva s tímom pred MSJ

ŽILINA (SZĽH) – Samuel Hlavaj sa vrátil na Slovensko minulú sobotu dopoludnia. Zopár chvíľ strávil s rodinou a už v pondelok sa hlásil trénerskému štábu na ďalšom zraze reprezentácie do 20 rokov v Žiline. S juniorským svetovým šampionátom má skúsenosti z minulého roka. 

Osemnásťročný rodák z Martina odchytal na MSJ 2019 štyri zápasy a sezónu dokončil v USHL v mužstve Lincoln Stars. V lete sa presunul do prestížnej kanadskej juniorskej súťaže QMJHL a je oporou tímu Sherbrooke Phoenix. V 22 stretnutiach vychytal sedemnásť víťazstiev s 92,5-percentnou úspešnosťou zásahov. S gólovým priemerom 2,14 je najlepší brankár celej súťaže. „Sezóna sa začala výborne nielen pre mňa, ale pre celý tím. Snažíme sa ďalej pracovať, nech sme čo najvyššie,“ vraví Samuel Hlavaj. 

O post šampionátovej jednotky bude bojovať so Samuelom Vyletelkom, ďalším brankárom zo zámoria, a domácim Jakubom Lackovičom. „Každý z nás má rovnaké šance. Konkurenčný boj možno bude cítiť, ale v prvom rade sme jeden tím. Musíme sa podporovať a uvidíme, komu to bude lepšie chytať,“ pripojil Samuel Hlavaj.