Na prvom zo série Turnajov U15 AAA sa v štyroch regiónoch zúčastnilo 290 hokejistov

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský zväz ľadového hokeja v súlade so svojou desaťročnou stratégiou, v ktorej má výrazné postavenie aj rozvoj mládežníckeho hokeja, zorganizoval v prvej polovici mesiaca prvý zo série troch tohtosezónnych turnajov AAA pre hráčov do 15 rokov. V nedeľu 13. novembra sa podujatia  konali v Hamuliakove, Bánovciach nad Bebravou, Ružomberku a Michalovciach. Dovedna sa na nich zúčastnilo 290 hokejistov, z toho 32 brankárov a 258 korčuliarov.

Takzvané „trojáčkové“ turnaje majú za úlohu vytvoriť širší hráčsky základ pre národný tím do 16 rokov. Prvé z trojice tohtosezónnych podujatí sa konalo na regionálnom princípe v štyroch regiónoch – západ, stredozápad, stred a východ. Na každom sa zúčastnili tri najlepšie mužstvá z daného regiónu, kvarteto účastníkov doplnil tím ýberu zložený z hokejistov jednotlivých klubov v rámci regiónu. Turnaj sa v každom meste konal pod drobnohľadom členov trénerského štábu reprezentácie do 15 rokov. Hlavný kouč Róbert Rehák bol osobne prítomný v Bánovciach nad Bebravou, jeho asistenti Peter Kúdelka v Hamuliakove, Ladislav Karaffa v Ružomberku a Peter Holaza v Michalovciach. Na organizácii podujatí vrátane odborného dohľadu sa podieľali aj regionálni inštruktori SZĽH.

Nasledujúce dva Turnaje AAA hráčov do 15 rokov sa uskutočnia 18. decembra 2022 a 12. februára 2023. Nebudú však mať rovnaký charakter ako novembrová séria, ktorá bola pre ďalšie rozdelenie rozhodujúca. Tímy, ktoré sa počas nej umiestnili na prvých miestach, budú hrať v spoločnom dejisku proti sebe. Ďalšiu štvoricu vytvoria všetky mužstvá umiestnené v novembri na druhom mieste a podobne. Počty hráčov sa nezmenia.

Trénerský štáb reprezentácie do 15 rokov zároveň bude počas sezóny kreovať výber tých najlepších korčuliarov do 15 rokov, ktorí dostanú príležitosť ukázať sa na reprezentačných výcvikových táboroch a ktoré by mali tvoriť  základ reprezentácie do 16 rokov pre nasledujúcu sezónu. Na programe sú v súčasnosti tri výcvikové tábory – koncom novembra, na prelome februára a marca a v druhej polovici apríla 2023.

SÚHRN TURNAJOV AAA Z 13. NOVEMBRA 2022

Hamuliakovo- Turnaj U15 AAA Západ

Tímy: HOBA Bratislava, HC Slovan Bratislava, MMHK Nitra, Regionálny výber Z.

Víťaz: HOBA Bratislava

Tréneri výberu: Tibor Višňovský, Erik Ernst

Prítomný reprezentačný tréner SR 15: Peter Kúdelka

Regionálny inštruktor: Michal Šťastný


Bánovce nad Bebravou- Turnaj U15 AAA Stredozápad

Tímy: HK Dukla Trenčín, VLCI Žilina – mládež, MHA Martin, Regionálny výber SZ

Víťaz turnaja: HK Dukla Trenčín

Tréneri výberu: Tomáš Hirkala, Juraj Firit

Prítomný reprezentačný tréner SR 15: Róbert Rehák

Regionálni inštruktori: Roman Tvrdoň, Július Beňuš


Ružomberok – Turnaj U15 AAA Stred

Tímy: BARANI Banská Bystrica, HKM Zvolen – mládež, Draci Liptovský Mikuláš, Regionálny výber S

Víťaz turnaja: HKM Zvolen – mládež

Tréneri výberu: Patrik Oravec, Miroslav Tarageľ

Prítomný reprezentačný tréner SR 15: Ladislav Karaffa

Regionálny inštruktor: Radovan Somík


Michalovce – Turnaj U15 AAA Východ

Tímy: HK ŠKP Poprad, HK Dukla Michalovce, HC Košice, Regionálny výber V.

Víťaz turnaja: HK ŠKP Poprad

Tréneri výberu: Patrik Sokoli, Vlastimil Cvengroš

Repre tréner: Peter Holaza

Regionálny inštruktor: Jiří Bicek.


Fotogaléria