Na Nemcov budeme pripravení, zhodli sa Slováci po nešťastnej prehre s Kanadou

KOŠICE 14. mája (SITA) - Po troch dueloch proti náročným súperom z elitnej šestky rebríčka IIHF čakajú slovenskú hokejovú reprezentáciu ďalšie štyri stretnutia proti oponentom papierovo menej náročným.

Nemusí to však platiť hneď v prvom prípade, keďže proti zverencom trénera Craiga Ramsayho nastúpia strieborní medailisti z vlaňajších ZOH v kórejskom Pjongčangu - Nemci. Tí v prvých dvoch dueloch nestratili ani bod a v utorok večer preverí ich pripravenosť výber Francúzska.

Je možné, že pred duelom proti Slovákom budú mať na svojom konte už deväť bodov. "Bude to kľúčový zápas. A je len na nás, ako sa pripravíme. Verím, že k tomu pristúpime zodpovedne a budeme pripravení," poznamenal slovenský útočník Marko Daňo a ešte pokračoval: "Dúfam, že v ďalších dueloch nazbierame dostatok bodov na to, aby sme postúpili do štvrťfinále, dostali sa do Bratislavy a potešili fanúšikov aj tam."

Slovenský tím v úvodných troch dueloch na MS 2019 predviedol výborné výkony a v každom z nich vzdoroval favoritovi. Body však vydoloval iba v jednom prípade - hneď v úvode proti Američanom (4:1). "Aj proti Fínom a Kanaďanom sme mohli zobrať možno aj po tri body. Nemáme ich a o to viac musíme teraz 'makať'. Myslím si však, že nešťastná prehra s Kanadou nás psychicky nepoloží. Hráme dobre a na tom sa dá stavať," myslí si už trojgólový strelec na šampionáte Matúš Sukeľ.

Obranca Martin Fehérváry bol po pondelkovej večernej prehre s tímom Kanady 5:6 poriadne sklamaný. Vyzval však neskladať zbrane a so zdvihnutou hlavou bojovať. "Všetci vieme, čo máme robiť a že máme na každého súpera," povedal mladý bek. V utorok majú Slováci v programe turnaja voľný deň. "Je super, že máme v utorok voľno. Potrebujeme si trochu oddýchnuť a pripraviť sa na ďalší zápas. Bude to jeden z kľúčových duelov o postup," dodal Fehérváry.

Slovenský tím pod vedením kanadského trénera Craiga Ramsayho na MS predvádza atraktívny hokej, no do víťazného konca zatiaľ dotiahol len jeden z troch zápasov. "Či bude duel proti Nemcom najdôležitejší? Pre mňa ako trénera je vždy najdôležitejší ten, ktorý práve je pred nami. A keďže je to práve tento s Nemcami, tak bude najdôležitejší. Verím, že budeme pripravení," skonštatoval charizmatický kouč.

Vzájomná minulosť hokejistov Nemecka a Slovenska obsahuje 59 zápasov s bilanciou 32 víťazstiev - 1 remíza - 26 prehier so skóre 147:134 v prospech Slovákov.
 


Anketa

Aký výsledok dosiahnu naši hokejisti na MS v Bratislave a Košiciach?

1. - 4. miesto
36% (141)
 
5. - 8. miesto
40% (159)
 
9. - 16. miesto
24% (97)