Na kežmarskom ľade sa hrali nádejné hokejové talenty

KEŽMAROK - Počas prvej marcovej soboty sa na ľade Kežmarok Areny predstavilo viac než 50 detí na akcii Zahraj sa s nami!, ktorú pripravil Mestský hokejový klub (MHK) Kežmarok. Viac ako 50 detí z mesta a blízkeho okolia je podľa Marcela Ozimáka, regionálneho inštruktora Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) pre Prešovský kraj, dobrou správou pre reštart hokeja v meste.

„Postupnými krokmi chceme naplniť poslanie zimného štadióna a cieľ jeho rekonštrukcie a dostavby. Dnes prišlo na našu akciu viac než 50 detí z Kežmarku a z blízkeho okolia, čo nás veľmi teší,“ povedal na úvod prezident MHK Kežmarok Peter Hoffman.

Podujatie prišiel podporiť aj regionálny inštruktor SZĽH pre Prešovský kraj Marcel Ozimák, ktorého úlohou je najmä prilákať deti ku korčuľovaniu a k hokeju. „Verím, že deťom sa tu dnes páčilo a prišli si na svoje a prídu aj na tréningy MHK Kežmarok. Myslím si, že na mesto ako je Kežmarok je účasť veľmi dobrá. Podobné akcie by sa mali pravidelne opakovať. V prvom rade musíme naučiť deti korčuľovať a tí, ktorí budú mať záujem venovať sa tomu ďalej vezmú hokejku a puk a budú hokejistami. Kežmarok je podľa mňa stále hokejovým mestom, vyrástli tu výborní hokejisti, sám som niekoľkých v Poprade trénoval. Som si istý, že začiatok hokeja v meste je na dobrej ceste a vyrastú tu pod Tatrami ďalšie talenty,“ priblížil bývalý tréner Popradu, ktorý navštevuje Kežmarok pravidelne.

„Mám na starosti celý Prešovský kraj. V mojom záujme je rozvoj tohto regiónu, prinášať nové veci, vzdelávať trénerov, prilákať čo najviac detí a vychovať nových slovenských reprezentantov. Sme hokejová krajina a aj takéto akcie pomôžu, aby sme držali krok so svetom,“ dodal Ozimák.

Podujatie a deti na ľade pozoroval aj tréner kežmarských rytierov Vladimír Mrukvia. „Mojou úlohou bolo vyhľadať talenty pre mestský hokejový klub. Videl som mnohých dobrých chlapcov, ale aj dievčatá. Verím, že sa podobné akcie budú konať u nás častejšie. Deti musíme zaujať hravou formou a tak ich prilákať na hokej. Najlepší vek dieťaťa, ktoré chce začať s hokejom je približne päť rokov. Môžu sa však zapojiť aj staršie deti, naučiť sa korčuľovať, správne pohybovať na ľade a možno aj začať s hokejom,“ povedal tréner, podľa ktorého sa deti a ich rodičia hneď na akcii pýtali na možnosť aktívne začať s tréningom.

„Tréningy detí máme pravidelne tri až štyrikrát do týždňa, v pondelok, stredu, piatok a prípadne aj v sobotu. Na začiatok stačia deťom korčule, základné veci na štart im vieme požičať. Do konca sezóny chceme usporiadať ešte minimálne jednu podobnú akciu,“ dodal na záver prezident MHK Peter Hoffman.


Fotogaléria