VYHLÁSENIE O OCHRANE SÚKROMIA – UCHÁDZAČI O ZAMESTNANIE

Vážený uchádzač,                                                                     

nakoľko ste sa rozhodli uchádzať o zamestnanie v spoločnosti Marketing SZĽH, spol. s r.o., Trnavská 27/B 831 04 Bratislava, IČO: 35819499 (ďalej len MSZĽH), po podaní žiadosti o prijate do zamestnania, resp. po začatí výberového procesu na obsadenie Vami vybranej voľnej pracovnej pozície sa toto VYHLÁSENIE O OCHRANE SÚKROMIA – UCHÁDZAČI O ZAMESTNANIE (ďalej len „vyhlásenie“) bude vzťahovať aj na Vás a na Vaše osobné údaje. MSZĽH je na účely tohto vyhlásenia považovaná za správcu Vašich údajov. (ďalej len „správca údajov“). Toto vyhlásenie vysvetľuje ako budeme používať Vaše osobné údaje získané priamo od Vás alebo od tretích strán počas procesu výberového procesu na obsadenie konkrétnej pracovnej pozície.

V prípade, ak máte záujem získať podrobnejšie informácie ako sú uvedené v tomto vyhlásení, obráťte sa, prosím, na osobu zodpovednú za ochranu údajov (viď nižšie).

Toto vyhlásenie môžeme z času na čas aktualizovať aj bez upozornenia. Preto Vás žiadame, aby ste sa pravidelne oboznamovali s jeho znením. Táto verzia vyhlásenia bola vydaná dňa 25.5.2018.

 

Kategórie osobných údajov                                            

Keď si u nás podáte žiadosť o zamestnanie, získame od Vás nasledovné informácie:

  • Kontaktné údaje - napríklad Vaše meno, adresa, emailová adresa, telefónne číslo
  • Informácie z Vášho životopisu / CV - napríklad informácie o Vašich predchádzajúcich zamestnaniach, vzdelaní, zručnosti, jazykových znalostiach a akékoľvek ďalšie informácie, ktoré sa rozhodnete vo svojom životopise uviesť;
  • Motivačný list - akékoľvek informácie, ktoré sa rozhodnete uviesť vo svojom motivačnom liste
  • Spôsobilosť na prácu - údaje súvisiace s možnou povinnosťou preukázať zákonnú spôsobilosť na výkon predmetného zamestnania;
  • Prehlásenie o bezúhonnosti -  v závislosti od povahy pracovnej pozície a príslušnej krajiny Vás môžeme požiadať, aby ste od príslušného verejného orgánu predložili prehlásenie potvrdzujúce, že ste neboli právoplatne odsúdený za žiadny trestný čin, čo by bolo dôvodom Vášho vylúčenia z výberového procesu uchádzačov o danú pracovnú pozíciu;
  • Video nahrávka - na základe Vášho rozhodnutia je možné, že nám poskytnete vyššie uvedené údaje aj formou videonahrávky.

 

Okrem toho, v závislosti od pozície o ktorú sa uchádzate, môžeme získať informácie aj od tretích strán nasledovne:

  • Interné žiadosti. Ak už v MSZĽH pracujete a uchádzate sa o internú pozíciu, môžeme použiť informácie z Vašej osobnej zložky, aby sme doplnili informácie, ktoré nám poskytnete v žiadosti o zamestnanie alebo ktoré uvediete na osobnom pohovore;
  • Hodnotenie. Môžeme Vás požiadať, aby ste sa podrobili hodnoteniu Vašich schopností, osobnosti alebo kognitívnej spôsobilosti. Takéto hodnotenia sa obvykle vykonávajú pomocou softvéru tretej strany alebo prostredníctvom spoločnosti tretej strany, ktorá s nami zdieľa výsledky. Pred uskutočnením takéhoto hodnotenia Vám poskytneme ďalšie informácie týkajúce sa Vášho konkrétneho prípadu,
  • Preverenie pred prijatím do zamestnania. V závislosti od povahy pozície a príslušnej krajiny môžeme požiadať vybraného externého odborníka o preverenie Vašej osoby pred nástupom do zamestnania, aby sme zistili, či existujú okolnosti, ktoré by Vás ako kandidáta na konkrétnu pracovnú pozíciu mohli vylúčiť. Pred spustením previerky sa s Vami prediskutuje, či sa uskutoční alebo nie, ako aj jej rozsah a účel;
  • Referencie. Môžeme sa rozhodnúť získať referencie od osôb, ktoré s Vami pracovali v minulosti. Všeobecne povedané, budeme tieto osoby kontaktovať, len ak nám poskytnete ich mená a kontaktné údaje. Ak už ste zamestnancom MSZĽH, môžeme o referencie požiadať Vášho manažéra a/alebo spolupracovníkov, a to aj bez Vášho vedomia.

 

Účely spracovávania údajov

Správca údajov bude spracovávať Vaše údaje na nasledovné účely:

  • Nábor zamestnancov. Vaše údaje spracovávame, aby sme zistili, či ste kvalifikovaným kandidátom na pozíciu, o ktorú sa uchádzate; právnym základom je oprávnený záujem prevádzkovateľa
  • Dodržiavanie zákona. Možno budeme musieť spracovávať Vaše osobné údaje, aby sme dodržiavali zákon alebo aby sme vyhoveli rozhodnutiu príslušného verejného orgánu alebo súdu; právnym základom je plnenie povinností prevádzkovateľa vyplývajúcich z osobitných predpisov a oprávnený záujem prevádzkovateľa.

 

Strany, ktoré môžu mať prístup k vašim údajom

Správca údajov môže zdieľať Vaše údaje s tretími stranami za nasledovných okolností:

  • Ak získame informácie od tretích strán (ako je uvedené vyššie), poskytneme im Vaše meno a akékoľvek ďalšie informácie potrebné na to, aby nám poskytli relevantné informácie o Vás;
  • Vaše osobné údaje môžeme zdieľať s inými tretími stranami, ktoré konajú v našom mene, napríklad s dodávateľmi niektorých služieb pre našu spoločnosť (účtovné firmy, zmluvná SBS služba a pod.). V takýchto prípadoch môžu tieto tretie strany používať Vaše osobné údaje len na účely opísané vyššie a iba v súlade s našimi pokynmi;
  • K osobným údajom budú mať prístup naši zamestnanci. V takom prípade sa prístup udelí iba vtedy, ak je to potrebné na vyššie uvedené účely, a len vtedy, ak je zamestnanec viazaný povinnosťou mlčanlivosti;
  • Ak to vyžaduje zákon alebo rozhodnutie príslušného verejného orgánu alebo súdu, Vaše osobné údaje môžeme zdieľať napríklad s orgánmi činnými v trestnom konaní alebo inými orgánmi verejnej moci.

 

Umiestnenie vašich osobných údajov

K Vašim osobným údajom budú mať prístup oprávnení zamestnanci spoločnosti MSZĽH, sídliaceho v Slovenskej republike v rámci EÚ a EHS.

 

Uchovávanie osobných údajov

Vaše osobné údaje uchovávame len na obmedzený čas, pričom k ich vymazaniu dôjde, keď už nebudú potrebné na účely spracovania uvedené v tomto vyhlásení. To znamená, že Vaše údaje uchováme počas trvania výberového konania a vymažeme ich potom, čo vyberieme vhodného kandidáta. Ak na obsadenie pracovnej pozície vyberieme Vás, budeme uchovávať Vaše osobné údaje vo Vašej osobnej zložke aj naďalej, v súlade s našimi HR smernicami o ochrane súkromia.

Vaše osobné údaje môžeme spracovávať dlhšiu dobu aj po ukončení výberového procesu, a to v prípade právneho sporu alebo obdobného konania, alebo ak nám dáte povolenie na uchovanie Vašich osobných údajov v evidencii po dlhšiu dobu.

 

Právny základ pre spracovávanie vašich údajov

Vaše osobné údaje spracovávame preto, že spracovanie je nevyhnutné na účely oprávneného záujmu, ktorý sledujeme. Náš oprávnený záujem v tomto prípade je prijať kvalifikovaných kandidátov na príslušné pracovné pozície. V niektorých prípadoch budeme Vaše osobné údaje spracovať preto, aby sme si splnili zákonné povinnosti.

 

Vaše práva podľa zákona o ochrane údajov

Podľa platných právnych predpisov o ochrane údajov máte ako dotknutá osoba určité práva. 

  1. Právo na prístup

Máte právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré o Vás máme k dispozícii, ako aj na informácie o tom, ako Vaše osobné údaje používame.

Vo väčšine prípadov Vám budú Vaše osobné údaje poskytnuté v písomnej listinnej forme, pokiaľ nie je z Vašej strany požadované inak. Ak ste o poskytnutie týchto informácií požiadali elektronickými prostriedkami, budú Vám poskytnuté elektronicky, ak to bude technicky možné.

  1. Právo na nápravu

Prijímame primerané opatrenia, aby sme zabezpečili presnosť, úplnosť a aktuálnosť informácií, ktoré o Vás máme k dispozícii. Ak si myslíte, že údaje, ktorými disponujeme, sú nepresné, neúplné alebo neaktuálne, prosím, neváhajte nás požiadať, aby sme tieto informácie upravili, aktualizovali alebo doplnili.

  1. Právo na vymazanie

Za určitých okolností máte právo žiadať od nás vymazanie Vašich osobných údajov, napríklad v prípade, ak osobné údaje, ktoré sme o Vás získali, už viac nie sú potrebné na naplnenie pôvodného účelu spracovania alebo v prípade, ak odvoláte svoj súhlas so spracovaním. Vaše právo je však potrebné posúdiť z pohľadu všetkých relevantných okolností. Napríklad, môžeme mať určité právne a regulačné povinnosti, čo môže znamenať, že nebudeme môcť Vašej žiadosti vyhovieť.

  1. Právo na obmedzenie spracovania

Za určitých okolností ste oprávnený nás požiadať, aby sme prestali používať Vaše osobné údaje. Ide napríklad o prípady, keď si myslíte, že osobné informácie, ktoré o Vás máme, môžu byť nepresné alebo keď si myslíte, že už Vaše osobné údaje nepotrebujeme využívať.

  1. Právo na prenosnosť údajov

Za určitých okolností máte právo požiadať nás o prenos osobných údajov, ktoré ste nám poskytli, na inú tretiu stranu podľa vášho výberu.

  1. Právo namietať

Máte právo namietať voči spracovaniu údajov, ktoré je založené na našich legitímnych záujmoch (čo je prípad, kedy spracúvame Vaše údaje ako údaje uchádzača o zamestnanie). V prípade, ak nemáme presvedčivý legitímny dôvod na spracovanie a Vy podáte námietku, nebudeme Vaše osobné údaje ďalej spracúvať. Dovoľujeme si však upozorniť  Vás, že následkom podania takejto námietky bude Vaše vylúčenie z výberového procesu na obsadenie pracovnej pozície, nakoľko nebudeme môcť spracovávať Vaše údaje ako kandidáta na túto pozíciu.

  1. Práva súvisiace s automatizovaným rozhodovaním

Máte právo odmietnuť automatizované rozhodovanie, vrátane profilovania, z ktorého pre Vás vyplynie právny alebo podobne významný dôsledok. MSZĽH zvyčajne nepoužíva v kontexte zamestnávania automatizované rozhodovanie alebo profilovanie, ale ak ste boli predmetom automatizovaného rozhodnutia a s výsledkom nesúhlasíte, môžete nás kontaktovať prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov a požiadať nás o preskúmanie daného rozhodnutia iným než automatizovaným spôsobom.

8.   Právo odvolať súhlas

Vo väčšine prípadov Vaše osobné údaje nespracúvame na základe vášho súhlasu. Môže sa však stať, že v konkrétnych prípadoch o Váš súhlas požiadame. V prípadoch, kedy to urobíme, máte právo odvolať svoj súhlas s ďalším používaním Vašich osobných údajov.

 

podnety ohľadom používania mojich údajov

Ak chcete podať sťažnosť na to, ako spracovávame vaše osobné údaje, a to aj vo vzťahu k vyššie uvedeným právam, môžete sa obrátiť na našu Zodpovednú osobu za dohľad nad ochranou osobných údajov a vaše podnety a žiadosti budú preverené.

Kontakt na Zodpovednú osobu za dohľad nad  ochranou osobných údajov: privacy@szlh.sk.

Ak s našou odpoveďou nie ste spokojní, alebo sa domnievate, že spracovávame vaše údaje nespravodlivo alebo nezákonne, môžete sa sťažovať na príslušnom dozornom orgáne, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ). Ďalšie informácie o ÚOOÚ a ich postupe podávania sťažností nájdete tu: www.datapriotection.gov.sk.

 

Kontaktné údaje

Ak by ste sa s našou zodpovednou osobou za dohľad nad ochranou osobných údajov chceli skontaktovať v súvislosti so spracovávaním Vašich osobných údajov, pošlite prosím e-mail na privacy@szlh.sk.