MSR SŽ: Slovan s cenným skalpom domáceho Martina

MARTIN (SZĽH) – Druhé stretnutie druhého hracieho dňa na Majstrovstvách Slovenska starších žiakov ešte väčšmi zamotalo situáciu v tabuľke. Martin, ktorý včera v úvodnom zápase zdolal Zvolen vysoko 7:2, dnes nestačil na Slovan, ktorý sa naopak víťazstvom 2:0 rehabilitoval za včerajšiu prehru s Košicami. Pred posledným dňom turnaja sú tak v hre o majstrovský titul stále tri družstvá.

Stretnutie začali lepšie domáci Martinčania. Z úvodných minút zápasu vyťažili najväčšiu šancu na prelome ôsmej a deviatej minúty, keď najprv Sever opečiatkoval žŕdku Rusnákovej bránky a vzápätí kombinácia Bartakovicsa so Siakeľom skončila na pozornom gólmanovi belasých. Tí naopak vo svojej prvej vážnejšej šanci nezaváhali. Krátko nato totiž Patzelt od modrej čiary napriahol a puk skončil až za Ďurisom – 1:0. Martinský gólman v 12. minúte musel hasiť po veľkej šanci Ondriša, ale skóre ostalo nezmenené.

Kým prvá tretina bola vyrovnaná, druhá dvadsaťminútovka už bola jasne v réžii Slovana. V 27. minúte mal dve veľmi dobré gólové príležitosti Ožvald, no ani raz sa mu recept na Ďurisa nepodarilo nájsť. To však už neplatilo v 38. minúte, keď jeho nahadzovaný puk z rohu klziska jeden z martinských hráčov hokejkou tečoval priamo za chrbát bezmocného Ďurisa – 2:O. A to ešte nemuselo byť všetko. V posledných sekundách tretiny totiž Lachkovič z nebezpečnej pozície pálil, no Ďuris sa po nešťastnom okamihu oklepal a lapačkou zasiahol.

V tretej tretine Martinčania zapli a po nevydarenej druhej dvadsaťminútovke chceli zápas ešte zdramatizovať. Stopercentnú príležitosť mal Bartakovics, lenže pred prázdnou bránkou sa mu skĺzol puk a Slovan aj so šťastím odolal. O tri minúty neskôr mohol znížiť aj Siakeľ, Molnár bol proti. Naopak definitívne k.o. mali na hokejke v prečíslení Bertók s Ožvaldom, stav ostal nezmenený. Martinčania to v závere skúšali aj so šiestimi hráčmi v poli, gól však pozornej defenzíve Slovana nestrelili.

Hlasy po zápase

Michal Hreus (hlavný tréner HC Slovan Bratislava): „Boli sme dnes o niečo disciplinovanejší než domáci. Tým sa chcem však poďakovať za výborný zápas. Pre našich chlapcov a aj pre nás je zážitok hrať záverečný turnaj v Martine pre slušnú účasť divákov a dnes k hokejovej atmosfére pridal aj martinský fanklub. Aj im patrí moje ďakujem, pretože povzbudzovali v pozitívnom duchu.“

František Mrukvia ml. (hlavný tréner MHA Martin): „Rozhodla nedisciplinovanosť a smola. Slovanu doprialo aj šťastie, my sme naopak nastrelili žŕdku, nedali sme góly zo šancí, ktoré sme mali, pritom chlapci sa neraz núkali aj prihrávkami do prázdnej brány. Slovan priamočiarou hrou dvakrát vystrelil a dvakrát dal gól.“

HC Slovan Bratislava – MHA Martin 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly: 9. R. Patzelt (Veber), 38. Ožvald (F. Molnár).
Vylúčenia 2 min.: 7:7, presilovky 0:0, oslabenia 0:0. Strely na bránu: 42:29 (15:12, 15:4, 12:13). Najlepší hráči zápasu: Richard Patzelt – Ivan Thomka. Rozhodovali: Vido – Ďurina, Gajdošík. 299 divákov.

Kompletné štatistiky zo zápasu

Slovan: S. Rusnák – Bertók, R. Patzelt, P. Borák, Rajzík, Krakovský, P. Barinka, Hájek, O. Benedikt – Ožvald, F. Molnár, Lachkovič – R. Kukumberg ml., Hamer, Veber – Ondriš, Mamonov, Pavol Šťastný – L. Jendek, Adamčík, Polek.
Martin: D. Ďuris – Thomka, Nátny, Bohunčák, Peťko, Vojtaššák, L. Záborský – Sever, Bartakovics, Siakeľ – Kubík, Pavlák, Lesay – Becík, Sakál, M. Ivan – R. Ivan, Kosturský.

Ďalší výsledok z 2. hracieho dňa LVII. ročníka Majstrovstiev SR starších žiakov 2018:
HKM Zvolen – HC Košice 3:5 (2:2, 0:2, 1:1) – reportáž, štatistiky, rozhovory.


Tabuľka

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY STARŠÍCH ŽIAKOV 2018 Z B
1 HC Košice HC Košice 3 9
2 SLOVAN Bratislava - mládež SLOVAN Bratislava - mládež 3 4
3 MHA Martin MHA Martin 3 3
4 HKM Zvolen - mládež HKM Zvolen - mládež 3 2

Súvisiace články