MSJ: Slovákov čaká Kanada, Petrovický: Od prvého buly hrať naplno, bojovať, šliapať

EDMONTON (SZĽH) – Nálada v tíme slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov je konštantne výborná. Po triumfe 1:0 nad Švajčiarskom však výrazne vzrástla. Hoci si zverenci trénera Róberta Petrovického plne uvedomujú, že v noci na pondelok ich čaká súper najvyššej možnej kvality, zbrane vopred neskladajú. Tvrdou drinou so stopercentným nasadením a maximálnym kolektívnym výkonom sa chcú držať v hre o dobrý výsledok.

Po zápase so Švajčiarmi sa slovenskou kabínou niesli radostné emócie. K víťaznému gestu i spevu sa pridali aj členovia realizačného tímu, čím potvrdili, že sú členmi jednoliateho kolektívu, ktorého hodnoty stoja na základoch tímového ducha, vzájomného rešpektu a dôvery. To boli zbrane, ktoré slovenskí juniori vytasili na Helvétov a spoznali ich výraznú účinnosť. „Víťazstvo bolo vybojované, ale celý zápas sme verili, že si ho zaslúžime a napokon sme si ho aj zaslúžili. Nálada v kabíne je veľmi dobrá," vravel na sobotňajšej večernej online tlačovej konferencii so slovenskými novinármi obranca Dávid Mudrák.

S rovnakými zbraňami vyrukujú juniorskí reprezentanti aj na Kanadu. Oveľa ostrejšieho, fyzicky, korčuliarsky aj technicky zdatnejšieho súpera v porovnaní so Švajčiarmi. Rešpekt Petrovického družina má, strach nie. Ani po výsledku 16:2, ktorým Kanaďania noc pred duelom so Slovákmi zdemolovali Nemcov v oklieštenom zložení. „Vieme, akú silu má súper, ale my sa chceme sústrediť na seba a od prvého buly byť pripravení hrať naplno, bojovať a šliapať,“ dopĺňa tréner Róbert Petrovický.

Duel Slovensko – Kanada štartuje na majstrovstvách sveta juniorov v Edmontone presne o polnoci z 27. na 28. decembra. Priamy prenos môžeme sledovať na Dvojke.