MSJ: Slováci uzavreli nomináciu, bublinu opustila pätica hokejistov

EDMONTON (SZĽH) – Trénerský štáb slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov uzavrel nomináciu na juniorský šampionát v Kanade. Na 25-členný zoznam sa nezmestila pätica hokejistov – brankár Patrik Kozel, obrancovia Matúš Hlaváč, Šimon Groch a útočníci Michael Drábek, Róbert Bačo.

Tréneri mali záverečnú nomináciu oznámiť pôvodne už 23. decembra po prípravnom zápase s Českom, ktorému slovenskí juniori podľahli 0:6. Po dueli si však vzali viac času na premyslenie a rozhodnutie oznámili až 24. decembra dopoludnia edmontonského času. „Dúfali sme, že každý jeden z hráčov, ktorí tu s nami boli, sa zapojí do hry. Situáciu nám však skomplikovalo zredukovanie počtu prípravných duelov z dvoch na jeden. Na stretnutie s Čechmi sme zostavu upravili. Chlapci vedeli, že do zápasu nemôžu zasiahnuť všetci. Aj preto bolo rozhodnutie veľmi ťažké,“ ozrejmil hlavný tréner slovenskej juniorskej reprezentácie Róbert Petrovický.

Pätica hokejistov, ktorá sa nedostala do záverečnej nominácie Slovenska na svetový juniorský šampionát, musela opustiť edmontonskú bublinu 24. decembra v popoludňajších hodinách. Následne nasadla do lietadla, vo Viedni mala pristáť 25. decembra.

Na 25-člennú slovenskú súpisku tak tréneri vo štvrtok zapísali troch brankárov, osem obrancov a štrnásť útočníkov.

Záverečná nominácia SR 20 na MSJ v Edmontone:  

BRANKÁRI

1 Eugen Rabčan

29 Samuel Hlavaj

30 Šimon Latkóczy

 

OBRANCOVIA

3 Šimon Bečár

4 Dávid Mudrák

5 Šimon Nemec

12 Rayen Petrovický

16 Marko Stacha

20 Samuel Kňažko

23 Oliver Turan

24 Andrej Golian

 

ÚTOČNÍCI

7 Dominik Sojka

8 Martin Chromiak

9 Roman Faith

10 Oleksij Myklucha

11 Matej Kašlík

13 Jakub Kolenič

14 Dominik Jendek

15 Filip Mešár

17 Artur Turanský

18 Juraj Slafkovský

19 Simon Jellúš

22 Maroš Jedlička

25 Michal Mrázik

27 Juraj Eliaš