MSJ: Juniori vítali nový rok v slovenskom čase, majú spoločné víťazné prianie

EDMONTON (SZĽH) – Nový rok 2021 vítali aj slovenskí juniorskí reprezentanti v Edmontone. Nie však s odbitím polnoci miestneho času, ale o osem hodín skôr. O šestnástej popoludní, ako rodiny a fanúšikovia doma na Slovensku.

Tím SR 20 mal na Silvestra zápasové voľno. V základnej A-skupine MS skončil na štvrtom mieste a v záverečný deň roka čakal už len na meno štvrťfinálového súpera, ktorého mal určiť neskorý večerný duel Švédska so Spojenými štátmi americkými. Zverenci trénera Róberta Petrovického si najskôr dobre zatrénovali a následne regenerovali. Pred šestnástou popoludní sa zišli v konferenčnej miestnosti, odetí unisono v spoločenskom oblečení od domácej módnej značky OZETA, partnera Slovenského zväzu ľadového hokeja. Symbolicky si pripili, popriali, zavinšovali a rozišli sa do izieb.

Vítať nový rok osem hodín pred jeho oficiálnym príchodom v Edmontone sa Slováci rozhodli z pragmatických dôvodov. Jednak aby na diaľku prežívali symbolický okamih v rovnakom čase ako rodiny a priatelia doma na Slovensku, ale najmä preto, aby hráči dlho neponocovali a nestrácali koncentráciu pred štvrťfinálovým súbojom proti Spojeným štátom americkým.

„Konferenčnú miestnosť nám pekne pripravili. Symbolicky sme si pripili. Príchod nového roka sme oslavovali v slovenskom čase, čo nám vyhovovalo aj preto, že na ďalší deň nás čakal tréning,“ vysvetlil zastupujúci kapitán tímu Dávid Mudrák. „Prajem si zdravie pre seba i mojich blízkych, nech je každý v mojom okolí šťastný. Samozrejme, prajem si tiež doviesť najbližší zápas do víťazného konca. Chceme ho vyhrať ako tím. Verím, že necháme na ľade všetko a na konci sa budeme môcť držať za ramená a spievať slovenskú hymnu,“ doplnil Mudrák.

Rovnakú víťaznú túžbu pred majstrovstvami sveta mal aj ďalší bek Marko Stacha. „Nejaké predsavzatia si nedávam. Verím však, že rok 2021 bude lepší ako minulý. Dúfam, že ho s rodinou a blízkymi prežijeme v zdraví,“ hovoril Marko Stacha pre hockeyslovakia.sk.  

Duel Spojené štáty americké – Slovensko je na programe v nedeľu 3. januára o 4.30 SEČ.