MS18: Žlnka prišiel podporiť partiu: V takomto zložení sa možno vidíme naposledy

PIEŠŤANY (SZĽH) – Nebyť vážneho zranenia, bol by dôležitou súčasťou slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v Piešťanoch. Adam Žlnka prežil strastiplných päť mesiacov. Ešte koncom minulého roka si v zápase USHL za tím Sioux Falls Stampede roztrhol predný krížny väz v kolene. V draftovom roku sa mu sezóna predčasne skončila.

Osemnásťročný útočník v uplynulom období rehabilitoval doma. V piatok sa na vlastné náklady pripojil k reprezentácii do 18 rokov, aby prežil s partiou kamarátov-rovesníkov posledné tri dni v rámci piešťanského šampionátu. „Išlo najmä o to, že s chlapcami som sa mohol stretnúť prakticky prvýkrát od minulého leta, od Hlinka Gretzky Cupu. A uvedomil som si, že to môže byť zároveň poslednýkrát, keď sa vidíme v takomto zložení. S veľkou radosťou som sem prišiel,“ hovorí v našom videorozhovore Adam Žlnka.

Po viac ako piatich mesiacoch vyšiel prvýkrát od zranenia na ľad práve na piešťanskom ľade: „Úprimne? Dopadlo to nad moje očakávania. Urobil som viac vecí, ako som plánoval. Cítil som sa super. Dúfam, že to bude pokračovať takýmto tempom." 

Vypočujte si zvyšok videorozhovoru s Adamom Žlnkom, v ktorom hovorí aj o svojom zranení a ťažkom päťmesačnom období, ktoré prežil: