MS18: Slováci uspeli aj do tretice, Feneš: Zápas nás bolel

PIEŠŤANY - Slovenskí hokejisti zvládli aj tretí zápas domáceho turnaja A-skupiny I. divízie MS do 18 rokov. Vo štvrtok si poradili v Piešťanoch s dovtedy nezdolaným Francúzskom 6:3 a upevnili si post lídra tabuľky. Postup si môžu vybojovať už vo svojom štvrtom dueli v piatok od 19.00 h proti Dánsku.

Slovensko sa na turnaji stretne ešte s Kazachstanom v nedeľu 17. apríla o 19.00 h.

 

A-skupina I. divízie MS do 18 rokov:

SLOVENSKO - Francúzsko 6:3 (1:0, 3:3, 2:0)

Góly: 8. Repčík (Mišiak, Chromiak), 26. Honzek (Žabka), 29. Kopecký (Štrbák, Čiernik), 36. Čiernik (Molnár, Dvorský), 55. Čiernik (Dvorský, Molnár), 60. Dvorský (Čiernik, Molnár) - 21. Tavernier (Grossetete), 28. Tavernier, 37. Tavernier (Baillard, Perrenoud). Rozhodovali: Rezek - Miklič (obaja Slov.), Simon (Rak.), vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2738 divákov.

SR: Eliaš - Nemec, Žabka, Nátny, Štrbák, Eperješi, Chromiak, Moško - Sýkora, Repčík, Honzek - Čiernik, Dvorský, Molnár - Suchý, Mišiak, Šotek - Jenčko, Gabriel, Križan - Kopecký

Francúzsko: Neckar – Tournier, Villard, Goncalves Nivelais, Chauvin, Nicoud, Eyre, Faure – Tavernier, Perrenoud, Grossetete – Bussat, Nogaretto, Guidoux – Raveaud, Chauvel, Baillard – Simond, Chapuis, Serres

Slováci mali výborný vstup do zápasu. Francúzskeho brankára ako prvý preveril Nátny, potom sa po individuálnej akcii predral do zakončenia Šotek. Fenešovi zverenci pokračovali v tlaku aj v presilovej hre, ktorú však nevyužili. Podarilo sa to až neskôr Repčíkovi, ktorý strelou z pravej strany otvoril skóre. Favorit duelu mal hru pod kontrolou, Francúzov prevyšoval pohybom i individuálnou kvalitou. Druhý gól mohol pridať Dvorský, ale v dobrej pozícii trafil len brankára. Vyrovnať mohol Guidoux, ale v jednej z mála šancí hostí v 1. tretine ho Eliaš vychytal.

Francúzom však vyšiel úvod druhej tretiny, Eliaša prekonal Tavernier. V 26. minúte už Slováci opäť viedli, keď sa do úniku dostal Honzek a po bekhendovom blafákom uspel - 2:1. Ich radosť však trvala iba dve a pol minúty, keď sa cez Štrbáka preštrikoval opäť Tavernier a s prehľadom zakončil ponad Eliašovu vyrážačku. O pätnásť sekúnd neskôr Kopecký využil presilovú hru a opäť naklonil vedenie na stranu Slovákov. Tí boli aj naďalej aktívnejší, ale Francúzi vyrážali do rýchlych brejkov a po jedno z nich mal Tavernier šancu na hetrik. Trafil však len konštrukciu bránky, čo si arbiter overil aj u videorozhodcu. Slovenskí hokejisti potrebovali zlomiť súpera, snažili sa od neho odpútať ďalším gólom a to sa im podarilo zásluhou Čiernika. Potom však opäť nechali priestor Tavernierovi a Francúz napokon predsa len skompletizoval hetrik.

Hneď na začiatku tretej dvadsaťminútovky hrali Francúzi v početnej výhode, šancu si však nevypracovali. Onedlho sa dostal pred ELiaša osamotený Guidoux, no brankár Slovenska vytiahol dôležitý zákrok. Desať minút pred koncom mohol rozhodnúť Dvorský, ale v čistej šanci ho zastavil obranca súpera iba faulom. Gól však strelil až v 55. minúte Čiernik, ktorý zaznamenal svoj druhý gól v zápase. Definitívnu bodku za duelom dal Dvorský gólom do prázdnej bránky.

hlasy po zápase:

Ivan Feneš, tréner SR: "Je dôležité, že mám tretie víťazstvo a to je pre nás dôležité. Zápas nás bolel, víťazstvo si veľmi vážime. Skvelí fanúšikovia nás tlačili dopredu, no my sme sa nevyhli fázam, ktoré som videl nerád. Čaká nás zajtra Dánsko, musíme dobre zregenerovať. Môžeme už rozhodnúť o postupe a musíme urobiť čo je treba. Lebo súper nám nedá nič zadarmo."

Alex Čiernik, autor štyroch bodov zápase: "Po nie úplne ideálnych dvoch tretinách sme sa dali dokopy. Robili sme chyby, dávali sme si veľa prihrávok. Ale vyhrali sme a to je dôležité. Zajtra to bude ešte lepšie, musíme hrať jednoduchšie."

Jakub Kopecký, autor jedného gólu v zápase: "Prvá a druhá tretina nebola z našej strany nič moc. Potom sme však začali hrať tak ako sme chceli a otočilo sa to. Myslím, že sme Francúzov trochu podcenili."

 

tabuľka:

1. SLOVENSKO 3 3 0 0 0 19:7 9

2. Nórsko 3 2 0 0 1 16:9 6

3. Francúzsko 3 2 0 0 1 11:11 6

4. Dánsko 3 1 0 0 2 11:9 3

5. Kazachstan 3 1 0 0 2 8:15 3

6. Japonsko 3 0 0 0 3 5:19 0

 


Fotogaléria