MS žien do 18 rokov: Úspešný vstup Sloveniek

ASIAGO (SZĽH) – Reprezentačný výber žien do osemnásť rokov vstúpil do majstrovstiev sveta divízie I skupiny A v talianskom Asiagu úspešne. Zverenkyne Petra Kúdelku v otváracom zápase celého šampionátu zdolali rovesníčky z Maďarska presvedčivo 6:2.

Základ pre zisk troch bodov položili mladé slovenské reprezentantky už v úvodnej dvadsaťminútovke, ktorú vyhrali 3:1. Bodovo na seba upútala pozornosť kapitánka Diana Vargová, ktorá strelila dva góly a na jeden asistovala. Tri kanadské body, ale za gól a dve asistencie, si pripísala na svoje konto aj Júlia Matejková.

Slovenské reprezentantky čaká ďalšie vystúpenie v Asiagu už zajtra, keď od 13.30 hod. nastúpia proti Rakúšankám.

Hlas po zápase

Peter Kúdelka (hlavný tréner SR 18 ženy): „Pre nás je to výborý štart do majstrovstiev, najmä po stránke výslekdu. Úvod zápasu a prvej tretiny bol jasne v našej réžii, viedli sme 3:0, ale v oslabení na konci úvodnej tretiny sme dostali gól, po ktorom súper dostal krídla a začal veriť, že by mohol proti nám siahnuť na body. Dôležité preto bolo, že sme v úvode druhej tretiny využili presilovku o dvoch hráčov a odskočili sme znova na rozdiel dvoch gólov. Maďarky sme po celý zápas prevyšovali, nedali sme im veľa priestoru na ľade a zaslúžene sme vyhrali. Na druhej strane vieme aj o našich nedostatkoch a do ďalších zápasoch musíme byť ešte disciplinovanejší, najmä v obrannom pásme, keďže dva inkasované góly nie je najlepšia vizitka. Vieme, že dievčatá dnes ešte neukázali všetko zo svojho potenciálu. Vieme hrať lepšie a organizovanejšie, čo si spolu ukážeme aj pri videoanalýze. Pre dnešok ešte u nás panuje radosť z víťazstva nad Maďarskom, no už zajtra nás čaká ďalší ťažký zápas s Rakúskom.“

Maďarsko „18“ ženy – Slovensko „18“ ženy 2:6 (1:3, 1:1, 0:2)
Góly: 20. I. Horváthová (D. Horváthová), 27. Seregelyová (Puskásová, Szamosfalviová) – 11. Ágoštonová (Matejková, Kubeková), 12. Sedláková (Vargová, Čorňáková), 18. Vysokajová (Matejková), 25. Vargová (Rumanová, Nemčeková), 54. Matejková (L. Halušková), 60. Vargová (Dobošová).
Vylúčenia: 8:5 na 2 min., presilovky 1:2, oslabenia 0:0. Strely na bránu: 19:30 (9:11, 6:9, 4:10). Najlepšie hráčky zápasu: Fruzsina Mayerová – Diana Vargová. Rozhodovali: Hengstová (Hol.) – Dinantová (Bel.), Hetheringtonová (Spoj. Kráľovstvo). 120 divákov.

Zostava SR: Rišianová – Cagáňová, Kučerková, Vysokajová, L. Šulíková, A. Šulíková, Vargová – Rumanová, Sedláková, Čorňáková – Matejková, Nemčeková, L. Halušková – Hájniková, Ágoštonová, Kubeková – R. Halušková, Koyšová, Dobošová.

Rozpis zostávajúcich zápasov SR 18 žien na MS divízie I skupiny A v Asiagu

09. 01. 2018 Pala Hodegart, Asiago 13.30 hod. Slovensko Rakúsko
11. 01. 2018 Pala Hodegart, Asiago 17.00 hod. Slovensko Nórsko
12. 01. 2018 Pala Hodegart, Asiago 20.30 hod. Slovensko Taliansko
14. 01. 2018 Pala Hodegart, Asiago 14.00 hod. Japonsko Slovensko