MS žien do 18 rokov: Slovenky začali víťazstvom

RADENTHEIN (SZĽH) – Slovenská reprezentácia žien do 18 rokov zaznamenala úspešný vstup do majstrovstiev sveta divízie I skupiny A v rakúskom Radentheime. Zverenkyne trénera Petra Kúdelku na úvod vyhrali nad domácimi rovesníčkami z Rakúska najtesnejším rozdielom 1:0.

O jediný a víťazný gól zápasu sa postarala už v prvej tretine Michaela Hana Hajniková po prihrávke od Júlie Matejkovej. Mladým Slovenkám sa podarilo v úvodnej časti hry využiť veľký tlak, ktorého výsledkom bol jednoznačný pomer striel 11:1. Po vyrovnanej druhej tretine sa hostiteľky z Rakúska v záverečnej časti snažili o vyrovnanie, no všetky príležitosti zneškodnila stopercentná brankárka Nikola Zimková. Tá bola po stretnutí vyhlásená za najlepšiu hráčku zápasu.

Slovenská ženská osemnástka bojuje pri jedenástej účasti na šampionáte D1A o premiérový postup do elitnej kategórie majstrovstiev sveta. Na MS obhajujú vlaňajšie 2. miesto, keď im postup medzi najlepšiu osmičku sveta ušiel po prehre v poslednom zápase s Japonskom 0:3. Ďalší duel odohrajú Slovenky už v utorok, keď nastúpia proti rovesníčkam z Maďarska.

 

Majstrovstvá sveta žien do 18 rokov D1A – Radenthein, Rakúsko

Rakúsko “18“ – Slovensko “18“ 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Góly SR: 13. Hajniková (Matejková),

Zostava SR 18: Zimková – Plankenauerová, Kučerková, Vysokajová, Leskovjanská, Vargová, Šulíková, Vrbinská – Dobošová, Halušková, Kúbeková, Nemečková, Matejková, Hajniková, Hudáková, Schredlová, Cengelová, Lahová.

Vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, strely: 21:23

Rozhodcovia: Melissa Boverio – Polina Danilova, Sun Kyung Lee.

 

Peter Kúdelka – tréner reprezentácie žien SR 18:

"Vstup do majstrovstiev sveta nám vyšiel – hlavne výsledkovo, za čo sme veľmi šťastní. Prvá tretina sa niesla v našej réžii, keď sme súpera herne aj korčuliarsky prevýšili. Následne sme počas druhej tretiny stratili koncentráciu, nakoľko súper hral doma a mal za sebou publikum. Pustili sme ho do zápasu a následne sa hra vyrovnala. Nehrali sme dobre a podľa toho, ako sme boli dohodnutí. Do záverečnej časti hry sme vstúpili s odhodlaním našu hru zlepšiť. To sa síce podarilo, ale rozbehnutého súpera sme mali často problém brániť. Pozitívne je, že sme nedostali gól a dokázali sme si „upratať“ náš predbránkový priestor. Vieme, že potenciál družstva je vyšší a verím že po pozretí videa zo zápasu v druhom zápase opäť vyhráme s tým, že výkon bude lepší. Rakúšanky mali v závere aj gólové šance, ale bojovným a tímovým výkonom sme to víťazstvo ubojovali. Dnešné víťazstvo venujeme Laure Šulikovej, členke nášho tímu. V deň zápasu musela odísť do nemocnice, kde sa podrobila náhlemu operačnému zákroku. Prajeme jej čo najskoršie uzdravenie."

 

Výsledky prvého dňa MS žien do 18 rokov D1A

Maďarsko – Taliansko 4:1

Dánsko – Nemecko 1:5

Rakúsko – Slovensko 0:1

 

Ďalšie zápasy SR 18 na šampionáte D1A

 

8.1.2019 Slovensko – Maďarsko 16:00

10.1.2019 Slovensko – Taliansko 16:00

12.1.2019 Slovensko – Dánsko 12:30

13.1.2019 Nemecko – Slovensko 12:30