MS žien do 18 rokov: Slovenky po dobrom výkone vyhrali aj druhý zápas

RADENTHEIN (SZĽH) – Slovenská reprezentácia žien do 18 rokov vyhrala aj druhý zápas na MS divízie I skupiny A v rakúskom Radentheime. Zverenkyne trénera Petra Kúdelku otočili zápas proti mladým Maďarkám. Hoci po dvoch tretinách prehrávali o dva góly, v záverečnej tretine zatlačili súperky, zaznamenali tri góly z hry a napokon zvíťazili 3:2.

Slovenkám nevyšiel vstup do zápasu, keď inkasovali už po 42 sekundách. Tento gól mal výrazný vplyv na ďalší priebeh. Zlý úvod sa opakoval aj v druhej tretine, keď Imola Horváth zvýšila na 2:0. Maďarky si svoj náskok strážili aj po začiatku tretej tretiny. Slovenky v tretej časti výrazne zatlačili súperky, a mali puk takmer stále vo svojej moci. Maďarky sa snažili o narušenie našej útočnej aktivity, ale do nášho obranného pásma sa dostali len sporadicky.

Zlom prišiel až v 49. minúte. Júlia Matejková strelila kontaktný gól na 1:2, pričom o necelé tri minúty vyrovnala Diana Vargová. Slovenky sa potom dostali do psychickej pohody a naďalej kontrolovali hru. V 58. minúte prišla zaslúžená odmena za predvedenú aktivitu, keď Lívia Kubeková zaznamenala vedúci a zároveň víťazný gól. Maďarky mali v záverečných minútach ešte k dispozícii presilovku - v posledných 13 sekundách dokonca o dve hráčky - ale ani pri hre bez brankárky už nedokázali vyrovnať.

Slovenky sa zaslúžene tešia z druhého víťazstva na turnaji a zatiaľ sú bez straty bodu. Toto víťazstvo venovali svojej spoluhráčke Laure Šulíkovej, ktorá dnes podstúpila chirurgický zákrok a nemôže s nimi pokračovať na MS.

Peter Kúdelka - tréner reprezentácie žien SR 18:
"Na dnešný zápas sme nastúpili s cieľom podať lepší výkon ako včera, ale našu snahu pribrzdil rýchly gól súperiek už v prvej minúte. Maďarky potom dostali krídla a my sme sa nevedeli dostať do správneho tempa, a nedokázali sme zo šancí streliť góly. Od druhej tretiny však bolo na ľade už iba jedno družstvo. Brankárku Maďariek sme zasypali veľkým množstvo striel, lenže z náhodného protiútoku sme inkasovali. Dievčatá sa však nevzdávali, aj po skončení druhej tretiny bola v tíme pozitívna atmosféra a hráčky boli odhodlané výsledok zvrátiť. V tretej tretine sme našu prevahu ešte viac zviditeľnili a Maďarky sme takmer k ničomu nepustili. Problémy nám robila len ich brankárka, ktorá naozaj chytala vynikajúco. Vďaka enormnej snahe, nasadeniu a enormnému tímovému duchu, keď sme do každého striedania šli s maximálnym úsilím, sme napokon zlomili zápas, a zaslúžene zvíťazili. Je to pre nás odmena za výborný výkon, na ktorom musíme stavať a tento obraz hry musíme preniesť aj do ďalších zápasov."

Majstrovstvá sveta žien do 18 rokov D1A – Radenthein, Rakúsko
Slovensko "18" - Maďarsko "18" 3:2 (0:1, 0:1, 3:0)
Góly SR:
49. Matejková (Vargová), 52. Vargová (Cengelová), 58. Kubeková (Vysokajová, Halušková)