MS 2022: Tatar sa pripojil k tímu, v sobotu nastúpi proti Francúzom

ŽILINA (SZĽH) – Tomáš Tatar už zarezáva v kempe slovenskej hokejovej reprezentácie. Po raňajšom pripojení k tímu absolvoval v piatok dopoludnia aj prvý tréning, ktorý mu po niekoľkých dňoch absencie na ľade spôsobenej chorobou dal riadne zabrať. Skúsený útočník New Jersey Devils je však odhodlaný a do sobotňajšieho zápasu Kaufland Cupu proti Francúzsku plánuje nastúpiť.

Produktívneho útočníka vítala v Žiline výrazne omladená kabína národného tímu. Prišlo aj na to, že ho niektorý z mladých reprezentantov pozdravil  zdvorilou formou vykania – napríklad dobrý deň? „Neprišlo, neprišlo, ďakujem pekne,“ usmieval sa Tomáš Tatar v krátkom videorozhovore pre hockeyslovakia.sk. „Som veľmi rád, že som s chalanmi. Niektorých som videl prvýkrát, ale zoznámili sme sa. Verím, že dokážeme urobiť dobrú partiu. Veľmi ma teší, že sú mladí chlapci zapracovaní do reprezentácie. Miesto si vybojovali a sú tu zaslúžene,“ pokračoval 31-ročný krídelník, ktorý v tejto sezóne v 76 dueloch základnej časti NHL v drese Devils zaznamenal 30 kanadských bodov za 15 gólov a rovnaký počet asistencií.

Prvý tréning v Žiline dal Tomášovi Tatarovi riadne zabrať. Nečudo, poslené tri duely v profiligovej sezóne vynechal pre chorobu, ktorú si doliečoval v uplynulých dňoch. Na pohode mu nepridal ani dlhý let z New Yorku, po ktorom vystúpil na viedenskom letisku vo štvrtok skoro ráno. „Nebolo to bohviečo,“ reagoval Tatar na prvý tréning. „Stále je cítiť absencia na ľade. Dúfam, že sa do toho dostanem čím skôr. Viac tréningov a zápasov mi iba pomôže. Som veľmi rád, že som na Slovensku a že som sa mohol pripojiť k tímu,“ pokračoval.

Už v skoršom rozhovore pre hockeyslovakia.sk zo začiatku týždňa avizoval, že na jeho konci chce odohrať posledný prípravný zápas slovenskej reprezentácie pred odletom na majstrovstvá sveta vo Fínsku. A svoje predsavzatie dodrží. Vypredaná žilinská aréna uvidí v sobotňajšom súboji Kaufland Cupu proti Francúzsku (16.00 h) korčuľovať na ľade aj dres s číslom deväťdesiat. „V prvom rade sa musím do toho dostať. Dúfam, že sa budem cítiť lepšie. Hoci chýba mi ešte trocha spánku. Je to príprava, nemám veľké očakávania. Cieľom dňa pre mňa je cítiť sa na ľade stále lepšie a lepšie,“ praje si Tomáš Tatar.


Fotogaléria