MS 2022: Slováci majú Francúzov zmapovaných, Pospíšil: Bude to vybičované

HELSINKI (SZĽH) – Slovenskí hokejisti majú za sebou prvý a prakticky jediný tréning, ktorý absolvovali v Helsinkách pred štartom svetového šampionátu. Ľad na zimnom štadióne, kde pôsobí miestny klub HIFK, nebol následkom opätovného zmrazovania po maľovaní reklamných plôch v ideálnom stave. Slováci však veria, že do otváracieho súboja s Francúzskom bude kvalitnejší.

Do známeho prostredia sa vo štvrtok vrátil útočník Kristián Pospíšil, ktorý odohral vo Fínsku dve a pol sezóny v drese Lukko Rauma a vlani s ním získal majstrovskú trofej. Ideálne pozná nielen zákutia miestneho štadióna, ale i hotel, v ktorom Slováci bývajú a okolité uličky. „Nič sa nezmenilo. Užívam si, že som sa vrátil späť. Vynorilo sa mi viacero spomienok. Teším sa na prvý zápas, ktorý na tomto štadióne odohráme. Zvyklo sa mi tu dariť, preto očakávam, že to bude pokračovať aj na šampionáte,“ hovorí pre hockeyslovakia.sk Kristián Pospíšil.  

Nie je to Hartwall aréna, v ktorej mali Slováci pôvodne odohrať zápasy základnej A-skupiny, no pre dopady a sankcie z dôvodu vojenského konfliktu na Ukrajine sa napokon bude hrať v menšej hale. Aj v nej však podľa Pospíšila zvykne byť skvelá atmosféra: „Je to menší štadión, ale očakávam veľa ľudí, ktorí budú povzbudzovať. Atmosféra bude dobrá.“

Slovenskí reprezentanti nastúpia už v piatok 13. mája od 16.20 miestneho času (15.20 SELČ) na duel A-skupiny proti Francúzom, s ktorými zakončili prípravu na MS víťazstvom 2:0. Duel odohrali minulú sobotu v rámci Kaufland Cupu v Žiline. Francúzi sa prezentovali dôraznou hrou do tela a dobrým korčuľovaním. Kristián Pospíšil očakáva podobný zápas, avšak s vyššou dôležitosťou. „Už pôjde o viac. Sme na majstrovstvách sveta, bude to viac vybičované. My si chceme ísť po víťazstve. Motivácia je vysoká, teším sa,“ dodal Kristián Pospíšil.


Fotogaléria