MS 2021: Zápas so Švédmi bude pre Skalického posledný v Rige

RIGA (SZĽH) – Pavol Skalický odohrá v nedeľu od 19.15 SELČ proti Švédsku svoj posledný duel za slovenskú reprezentáciu na MS v Rige. V pondelok ráno z dejiska šampionátu odletí späť na Slovensko z osobných a rodinných dôvodov. Tak znela dohoda s vedením národného tímu po tom, čo sa 25-ročný útočník k nemu pripojil ešte v závere posledného kempu v piešťanskej bubline.

Čerstvý fínsky šampión s klubom Lukko Rauma má už dlhý čas naplánovanú životnú udalosť, ktorá mu neumožňuje dohrať šampionát do konca. Napriek neodkladným osobným záležitostiam ukázal veľké odhodlanie reprezentovať národný tím na MS v Rige. Preto sa s vedením reprezentácie dohodol, že trénerom bude k dispozícii na prvých šesť duelov základnej A-skupiny.

„Pavlovi Skalickému sa chceme poďakovať za to, že nám pomohol k zisku dôležitých bodov na svetovom šampionáte. Jeho prístup k reprezentácii si vážime, aj preto sme sa dohodli, že po zápase so Švédskom môže z osobných dôvodov opustiť národný tím. Hoci tu fyzicky nebude, veríme, že jeho bojovný hokejový duch zostane s nami v Rige. V mene celého mužstva i realizačného tímu mu prajem v nachádzajúcich dňoch spojených s veľkou životnou udalosťou všetko najlepšie,“ vysvetlil Skalického odchod asistent generálneho manažéra slovenskej reprezentácie Oto Haščák.

Na nedeľňajší duel proti „trom korunkám“ (od 19.15 SELČ naživo na Jednotke) budú mať tréneri na čele s Craigom Ramsaym k dispozícii vrátane Pavla Skalického všetkých hráčov okrem brankára Branislava Konráda, ktorého naďalej sužujú zdravotné ťažkosti. Do hry sa môžu vrátiť už aj obranca Mislav Rosandič a útočník Kristián Pospíšil, ktorí v sobotňajšom dueli proti Dánsku (2:0) absentovali z dôvodu jednozápasového dištancu od disciplinárnej komisie IIHF. Definitívna podoba zostavy na Švédsko bude známa až po dopoludňajšom rozkorčuľovaní.