AKTUALIZOVANÉ-MS 2021: K reprezentácii sa pripoja aj čerství slovenskí šampióni Ivan s Kelemenom

BRATISLAVA (SZĽH) – Káder slovenskej hokejovej reprezentácie v príprave na majstrovstvá sveta v Rige opustila trojica hráčov. S tímom trénera Craiga Ramsayho sa už nepripravuje brankár Matej Tomek ani dvojica útočníkov Daniil Fominych, Andrej Kollár. Na pondelňajšom večernom zraze v Piešťanoch sa k národnému tímu napokon pripoja až traja hráči. Okrem brankára Adama Húsku aj dvojica Michal Ivan a Miloš Kelemen z majstrovského HKM Zvolen. V priebehu týždňa dorazí  aj útočník Róbert Lantoši. 

Vedenie reprezentácie urobilo zmeny v tíme po minulotýždňovom zápase s Čechmi, v ktorom Slováci zanechali dobrý herný dojem, avšak v oboch prípadoch ťahali výsledkovo za kratší koniec povrazu. V prvom dueli v O2 aréne podľahli súperovi 0:2, v druhom 1:2. Matej Tomek sa k tímu pripojil pred druhým kempom v „bubline“, ale do zápasu nenaskočil. Daniil Fominych a Andrej Kollár odohrali zhodne po sedem prípravných zápasov. Fominych v nich strelil dva góly, Kollár jeden. Druhého menovaného však v závere minulého týždňa sprevádzali zdravotné problémy.

Novými tvárami zo zámoria v terajšom tíme trénera Craiga Ramsayho sú Adam Húska a Róbert Lantoši. Dvadsaťtriročný Húska odštartoval ročník vo Zvolene, následne sa presunul do zámoria, kde chytal za Hartford Wolf Pack v AHL. Za farmársky tím New Yorku Rangers absolvoval dovedna trinásť duelov s bilanciou deväť víťazstiev a štyri prehry. V minulosti chytal za mládežnícke reprezentácie SR na šampionátoch do 18 i 20 rokov. Súčasťou mužského národného tímu bude premiérovo. Lantoši sa po štarte sezóny v Nitre rovnako pobral do zámorskej AHL. V drese Providence Bruins odohral 25 duelov s bilanciou deväť gólov a šesť asistencií. Za národný tím dosiaľ odkorčuľoval 18 stretnutí, strelil v nich dva góly.

V pondelok večer napokon prídu do Piešťan aj traja čerství slovenskí šampióni. Okrem už avizovaného asistenta trénera Andreja Podkonického dorazia z majstrovského HKM Zvolen aj dvaja hokejisti. Prvým je obranca Michal Ivan. Dvadsaťjedenročný bek sa po návrate zo zahraničia domov pod Pustý hrad stal defenzívou oporou zadných radov tímu trénera Petra Oremusa. Druhý menovaný Miloš Kelemen zasa spoľahlivým útočníkom, ktorý bol silný v osobných súbojoch aj v predbránkovom priestore. Výbornú tretiu sezónu v mužskom hokeji korunoval solídnymi štatistikami. V 54 dueloch ročníka vrátane play-off nazbieral 43 bodov za 24 gólov a 19 asistencií a vyslúžil si angažmán v kvalitnejšej súťaži. V budúcom ročníku 2021/22 bude hrať za BK Mladá Boleslav.  

Tretí kemp slovenskej hokejovej reprezentácie v „bubline“ bude zároveň posledným v rámci prípravy na domácom území. Hráči a členovia realizačného tímu ho odštartujú v pondelok večer. Po týždni v tréningovej záťaži následne v nedeľu predpoludním naberú smer Riga. Na šampionáte sa prvýkrát predstavia v jeho otvárací deň, teda už v piatok 21. mája vo večernom dueli A-skupiny proti Bielorusku.  

SPRÁVA JE AKTUALIZOVANÁ V PEREXE A DOPLNENÁ O ŠTVRTÝ ODSEK.