MS 20: Na Čechov sme pripravení, avizuje kapitán Petrovický

EDMONTON (SZĽH) – Už v utorok od 20.00 SELČ čaká slovenskú hokejovú reprezentáciu do 20 rokov ostrý štart do letného juniorského šampionátu v kanadskom Edmontone. Zverenci trénera Ivana Feneša otvoria podujatie v Rogers Place proti českým rovesníkom, čo sľubuje napínavý a vybičovaný vzájomný súboj veľkých rivalov. Slováci avizujú, že na Čechov sú kvalitne pripravení.

Potvrdzujú to predovšetkým tri tréningy zo soboty, nedele a pondelka, ktoré slovenskí juniori podriadili úspešnému vstupu do turnaja. „Venovali sme sa Čechom, pozreli si nejaké videá, ďalšie nás čakajú. Kľúčové budú presilovky. V prvom prípravnom súboji s Nemcami nám vyšli, proti Švajčiarom sme sa v nich trošku trápili. Ale pilujeme ich na tréningu a verím, že v zápase to bude cítiť,“ hovorí obranca Rayen Petrovický.

Dvadsaťročný obranca bude kapitánom Slovenska na turnaji. Céčko prevzal po Samuelovi Kňažkovi, ktorý ho nosil na drese na dvoch predošlých juniorských šampionátoch. Toto leto však neodcestoval do Edmontonu pre zranenie. Aký kapitán bude Rayen Petrovický? „Taký, aký má byť. Chcem chlapcom pomôcť, motivovať ich, byť im oporou, keď sa nám nebude dariť. Verím, že budú s mojím prístupom spokojní,“ dodal bek Dukly Trenčín.

Jeden z lídrov slovenskej defenzívy, ktorý je jej pilierom nielen v hre piatich proti piatim, ale aj v presilovkách a oslabeniach, je presvedčený, že v kabíne sa zišla výborná partia. Tvoria ju chlapci s ročníkmi narodenia 2002 až 2005. „Oba prípravné zápasy ukázali, že sme vynikajúci kolektív. S Nemcami sme sa skvele zocelili v tretej tretine a otočili zápas. Rovnako proti Švajčiarom. Chýbalo málo, aby sme vyrovnali a strhli duel na svoju stranu. Ukázali sme, že držíme spolu,“ dodal Rayen Petrovický.  

Na svoj prvý duel v rámci svetového šampionátu juniorov nastúpi Adam Stripai. Hoci dvadsaťročný bek michalovskej Dukly pociťuje tlak, na súboj s Čechmi sa mimoriadne teší. Tréneri mu na plecia naložili veľkú zodpovednosť. Práve Stripai tvorí s Petrovickým prvú obrannú dvojicu. „Bude to pre mňa veľký zápas. Neviem sa dočkať. Som veľmi vďačný trénerom za dôveru, ktorú vo mňa vložili. Teraz musím dokázať, že som si ju zaslúžil. Urobím maximum pre úspech celého tímu,“ hovorí Adam Stripai.

Slovenskí juniori vstúpia do turnaja proti Čechom v utorok od 20.00 SELČ. Duel odvysiela naživo RTVS Šport.