MS 20: Dobre naladení Slováci odlietajú z Mníchova na juniorský šampionát

MNÍCHOV (SZĽH) – Najskôr dospávali, neskôr sa zabávali. Počas prvej fázy cesty juniorskej reprezentácie na šampionát do Kanady to žilo predovšetkým v zadnej časti autobusu. O zábavu na trase medzi Piešťanmi a Mníchovom sa starali najmä Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Roman Faith, Samuel Krajč či Rayen Petrovický. Na mníchovské letisko dorazila polovičná slovenská výprava veľmi dobre naladená.

Autobus so 14 hokejistami a 11 členmi realizačného tímu odišiel z Piešťan krátko po šiestej hodine ráno. Na mníchovské letisko dorazil pred trinástou popoludní. Prvú časť cesty si hráči skrátili doháňaním spánkového deficitu. V druhej prevzala opraty zábava. „Najväčšiu robili asi Ďuro Slafkovský, Šimon Nemec, Roman Faith a Rayen Petrovický,“ prezradil po príchode na mníchovské letisko Samuel Krajč zabudnúc menovať seba. „Nemôžem však povedať, o čom sme sa bavili, to nepatrí do éteru. Ale boli to riadne pikošky,“ usmieval sa do respirátora útočník Dukly Trenčín.

Samuela Krajča čaká premiérový a zároveň posledný juniorský šampionát, keďže o rok už nebude spadať do vekovej kategórie, ktorá môže štartovať na tradičnom vianočnom podujatí. Minulý rok sa do záverečnej nominácie nedostal pre zdravotné ťažkosti v záverečnej fáze prípravy. „Adrenalín pomaličky stúpa. Začínam si uvedomovať, že už tam ideme. Veľmi sa teším. Najviac azda na rýchlosť. Chalani mi vraveli, že juniorský šampionát je iný level. Neviem sa dočkať zápasov,“ pokračoval Samuel Krajč.

Aj Rayenovi Petrovickému zbehla prvá fáza cesty do Red Deeru vcelku rýchlo. „Viacerí sme pospali, keďže sme skoro ráno vstávali a vyrážali. Ale prešlo to vcelku rýchlo. Je to komplikovaný presun. Som zvyknutý na presuny a čakanie, keď chodím z Fínska a do Fínska. Ale priznám sa, s takýmto dlhým veľa skúseností nemám,“ dodal jeden z najskúsenejších obrancov vo výbere hlavného trénera Ivana Feneša. 

K polovičnej slovenskej výprave sa v zámorí pripojí jej druhá časť. Keď Slováci dorazia do hotela v Red Deere, v karanténe v samoizolácii by sa už malo nachádzať trinásť hokejistov pôsobiacich v zámorí. Štrnásty, Servác Petrovský, sa pripojí až tesne pred polnocou, keďže v stredu večer miestneho času ho čaká zápas. Ešte na letisku v Edmontone po prílete z Mníchova absolvuje výprava povinné PCR testovanie. Následne sa presunie do 150 kilometrov vzdialeného Red Deeru, kde absolvuje 48-hodinovú izoláciu. V prípade negatívnych výsledkov testov sa Slováci 18. decembra ráno kanadského času môžu zapojiť do tréningu. O dva dni neskôr od 20.00 SELČ, aj v priamom prenose na RTVS Šport, vyzvú v prvom prípravnom dueli Fínov. V druhom nastúpia v noci z 21. na 22. decembra proti Rakúšanom. Svetový šampionát otvoria v noci na 27. decembra od 3.30 SELČ súbojom proti USA.